Ebben az iskolában póniló segíti a gyerekek fejlődését

Maja, a Kortaporta szabadidő- és sportegyesület mini shetlandi pónilova a debreceni Immánuel Otthon és Iskola foglalkozásain segíti a halmozottan fogyatékos gyerekek fejlődését. Ebben a tanévben a terápiás kutyák és nyuszik mellett a hatéves póni is segít az intézményben tanulóknak.

Ebben a tanévben már különleges munkatársak is segítik a debreceni Immánuel Otthon és Iskolában tanuló halmozottan fogyatékos gyerekek fejlődését. Szeptember óta Maja, a mini shetlandi póni is részt vesz a gyerekek foglalkozásain. Az Immánuel Otthon és Iskola két telephelyen összesen 124 halmozottan fogyatékos gyermeknek és fiatalnak nyújt segítséget. Az intézmény oktatási, szociális és rehabilitációs ellátást is biztosít egyszerre, továbbá számos terápiás, élményterápiás és állatasszisztált foglalkozás segíti a gyermekek fejlődését.

gallery-image
gallery-icon
Galéria

Az intézményben több mint tíz éve tartanak állatasszitsztált foglalkozásokat terápiás kutyák, nyuszi, szeptembertől pedig póni bevonásával. A legújabb, pónival végzett állatasszisztált foglalkozás Magyarországon csak az Immánuel Otthonban érhető el. A pedagógiai fejlesztést elősegítő pónis foglalkozás rendkívüli hatással van a halmozottan fogyatékos gyerekekre, nemcsak testileg, hanem lelkileg is páratlan élményt és fejlesztési lehetőséget jelent számukra. Maya otthonosan mozog nemcsak a folyosókon, illetve a tornateremben, de lifttel is bátran közlekedik az iskolában. A hetenkénti pónis foglalkozásokon egymást váltva alkalmanként húsz tanuló találkozhat Mayával, a vizsgázott pónival. 

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Korábbi cikkünkben beszámoltunk már arról, hogy a háziállatok segítenek boldogabb és egészségesebb életet élni. Ezt pedig többféleképpen is megtehetik: sétálni visszük őket és játszunk velük, így segítenek aktívak maradni, etetjük és gondozzuk őket, így célt adnak nekünk. De ami a legfontosabb: mindig ott vannak, hogy feltétel nélküli szeretetet és társaságot nyújtsanak. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29 °C
Minimum: +18 °C

Északnyugat felől szakadozóban levő frontfelhőzet érkezik, emellett a napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja. Legnagyobb számban az ország keleti, északkeleti harmadán valószínű zápor, zivatar. Északkeleten egy-egy heves zivatar sem kizárt. Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, sőt ott néhol viharos széllökések is lehetnek. Zivatarok környezetében is viharossá fokozódhat átmenetileg a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 32 fok között várható, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. Pár fokos lehűlést hoz a hidegfront, így a kánikula átmenetileg mérséklődik.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra