Kérdés: 23 hetes terhes vagyok és az orvos mondta, hogy a méhnyak alja 2 cm-re visszahúzódott, és a méhszájam egy ujjbegy végnyire ki van nyílva. Azt mondták, hogy nem élhetek szexuális életet. Meddig kerüljem az együttlétet?

A várandósság végéig kerülje a szexuális együttlétet, nehogy vetélés vagy koraszülés következzen be.

Nyitott méhszáj

23 hetes terhes vagyok és az orvos mondta, hogy a méhnyak alja 2 cm-re visszahúzódott, és a méhszájam egy ujjbegy végnyire ki van nyílva. Azt mondták, hogy nem élhetek szexuális életet. Meddig kerüljem az együttlétet?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza nyitott méhszáj témában:

A várandósság végéig kerülje a szexuális együttlétet, nehogy vetélés vagy koraszülés következzen be.

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +19 °C
Minimum: +5, +10 °C

A napsütéses időszakok mellett többször erősen felhős időre készülhetünk, szórványosan várható eső, zápor, néhol zivatar is. Élénk, erős északnyugati szél mellett 13, 19 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk. Szombaton kettősfronti hatást tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, emellett görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, többszöri rosszullét léphet fel. A fülledt időszakokban jellemző lehet a légszomj és a nehézlégzés. A kinti programok során változékonyságra kell készülni. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: