Hüvelyi gélspray: HPV okozta méhnyaki elváltozások kezelésére és megelőzésére (x)

A HPV, azaz a humán papillómavírus nemcsak a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség kórokozója, hanem a legveszélyesebb is, hiszen ez a vírus okozza a legtöbb rákos halálozást a nők körében. Szerencsére ma már létezik segítség a HPV által okozott méhnyaki elváltozások megelőzésére.

Mi a HPV?

A HPV valójában nem egyetlen kórokozó, hanem vírusok egész családja, amely a bőrön és a nyálkahártyákon tud sejtburjánzást okozni. A szakértők szerint akár több mint 200 vírus is tartozhat ebbe a víruscsaládba, amelyek között van alacsony és magasabb kockázatú HPV-vírus is. A legtöbb alacsony kockázatú típus nem vezet betegséghez, az érintettek gyakran arról sem szereznek tudomást, hogy megfertőződtek. Vannak olyan, szintén alacsonyabb kockázatú HPV-vírusok is, amik genitális szemölcsöket és ritkán előforduló légúti papillomatózist okozhatnak (amikor jóindulatú tumorok növekednek a légutakban). A magasabb kockázatú HPV-knek különböző rosszindulatú daganatok kialakulásában van szerepük - a méhnyakrák kialakulásáért például egyértelműen ezt a vírust lehet felelőssé tenni.

Mit jelent, ha pozitív a HPV-lelet?

Fontos tudnunk, hogy önmagában a pozitív HPV-eredmény nem halálos ítélet, és nem is egyértelmű rákdiagnózis. Ha pozitív lett a HPV-leletünk, akkor az azt jelenti, hogy a méhnyakrák kialakulásának kockázata nagyobb, mint azoknál, akikben a HPV nincs jelen. Amennyiben pozitív lett a HPV-szűrésünk eredménye, mindenképpen sűrűbb citológiai nyomon követésre lesz szükség, hogy lehetőség legyen a fertőzést és az annak nyomán az esetlegesen kialakult rákmegelőző állapotokat korai stádiumban kezelni.

hpv, hpv-fertőzés, citológiai lelet, méhnyakrák
Fotó: Getty Images

Mi történik a szűrés után?

Egyáltalán nem biztos tehát, hogy egy HPV-fertőzés mindenképpen méhnyakrákkal végződik. Az is gyakran előfordul, hogy a következő két évben az immunrendszer le tudja győzni a kórt és a vírus kiürül a szervezetből. Ám amennyiben pozitív lett a lelet, a citológiai vizsgálatokra nem évente, hanem félévente lesz szükség, hogy az orvos szemmel tudja tartani a problémát.

A fertőzés nyomon követése a megfelelő gyógymód kiválasztását is segíti. Ma már a rendelkezésünkre állnak olyan helyi, illetve orális kezelések, amelyek segíthetnek a HPV-fertőzés leküzdésében, ráadásul a méhnyakrák-megelőző állapot is szinte minden esetben gyógyítható a citológiai vizsgálatot követően. Apró kimetszéssel sikeresen megakadályozható a rák kialakulása.

Colpofix - a méhnyaki elváltozások kezelésére és megelőzésére

Pozitív HPV-diagnózis után a citológiai vizsgálatokat rendszeresen ismételni kell, ám a vizsgálatok közötti várakozás rengeteg pácienst félelemmel, frusztráltsággal tölt el. Félnek a HPV-fertőzésük talaján kialakuló méhnyakrák rizikójától. Ezt a várakozást könnyítheti meg a Colpofix hüvelyi gélspray, amely segíthet kezelni és megelőzni a HPV okozta méhnyaki elváltozásokat.

hpv

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz

A Colpofix innovatív készítmény, mind az összetétele, mind a felhasználási módja szempontjából. Ez egy tixotróp tulajdonságokkal rendelkező gél, amely az alkalmazáskor kifejtett mechanikus nyomás hatására folyadékká alakul át, felvitelét követően azonban ismét gél formátumúvá válik. Az applikátor egyedi, ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a nyálkahártyához tapadó készítmény egyenletes és hatékony eloszlását a méhnyaki-hüvelyi nyálkahártya felszínén, elkerülve ezáltal a visszafolyást.

A Colpofix hülvelyi gélspray a méhnyak hüvelyi részében található transzformációs zóna élettani körülményeinek szabályozásával biztosítja a megfelelő szöveti hidratációt, ezzel elősegíti a hámképződést és a méhnyakon lévő elváltozások gyógyulását. PH-szabályozó és prebiotikus hatásának köszönhetően pedig helyreállítja és fenntartja a hüvelyflóra egészségét.

A Colpofix hatásosságát egy 999 páciens bevonásával folytatott klinikai vizsgálat eredményei támasztják alá.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

)
Az ülőmunka veszélyei

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: