Parkinson-kórban szenved a rocklegenda

Parkinson-kórban szenved Ozzy Osbourne, a Black Sabbath egykori vezető énekese. A rocklegenda az amerikai ABC televíziónak adott érzelmes interjúban beszélt állapotáról.

A 71 éves rocklegendánál tavaly áprilisban diagnosztizálták a betegséget, amely már annyira elhatalmasodott rajta, hogy nem is tudja palástolni a remegését és a fájdalmait. A sztár elmondta, hogy a tavalyi éve folyamatos fájdalmakkal telt. Úgy fogalmazott, ez volt élete legnyomorúságosabb szakasza. A karja és a lába most is szinte teljesen érzéketlen.

Ozzy Osbourne, Parkinson-kór, neurológia, neurológiai betegségek, fájdalom, remegés,
Ozzy Osbourne, Parkinson-kór, neurológia, neurológiai betegségek, fájdalom, remegés,

Egy műtét után jelentkezett a kór

Így élhet teljes életet egy Parkinson-kóros - kattintson!

A sztár meglepő részletességgel számolt be egészségi állapotáról. Mint modta, az egész tavaly áprilisban kezdődött, amikor elesett és emiatt meg kellett operálni. Szerinte az orvosok sem biztosak abban, hogy az esés vagy a műtét váltotta-e ki a Parkinson-kórt.

"Szörnyű kihívás volt számunkra, műteni kellett a nyakamat, ahol minden ideg roncsolódott. Akkor jöttem rá, hogy egy enyhe formájú...." - kezdte a sztár, de könnybe lábadt a szeme és elcsuklott a hangja, így a mondatot a felesége, Sharon Osbourne fejezte be. Ő mondta el, hogy a rocker a Parkinson-kór egyik enyhébb típusában szenved. Az Osbourne-házaspár elmondta azt is, hogy mivel az Egyesült Államokban már a kúra minden lehetőségét kimerítették, áprilisban Svájcba utaznak orvosi konzultációra.

A Parkinson-kór egy neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítani tudják az állapotromlást.

Olvassa el aktuális cikkeinket!

A nap képe: a magyar agykutató, akire büszkék vagyunk

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés