Rezisztenssé válnak az influenzatörzsek

Kanadai és amerikai tudósok két típusú vírusellenes gyógyszerrel szembeni ellenállást vizsgálták és kiderült, hogy egyre inkább rezisztensek az influenzavírusok.

InfluenzaA Journal of Infectious Diseases december 7-i online számában megjelent vizsgálat 28, 2008 és 2010 között izolált szezonális H1N1-törzsre terjedt ki, melyek öt országból származnak. Egyes törzsek rezisztensnek bizonyultak mind az M2-gátlókkal (amantadin és rimantadin), valamint a neuraminidáz-gátlókkal (oseltamivir és zanamivir) szemben is.

A kutatók megállapították, hogy mutációk, vagy más vírussal való kombináció következtében többszörös rezisztencia alakulhat ki a korábban egyszeres rezisztenciát mutató vírusokban. A kettős rezisztencia előfordulása a 2007-es év 0,6 százalékáról 2010-re már 28 százalékra növekedett.

Dr. Larisa Gubareva (amerikai Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ) szerint ilyen módon a jövőben igen korlátozottá válik a ma használatos szerek hatásfoka, vagyis hamarosan új szereket kell fejleszteni, melyek újfajta stratégián alapulnak.

Animáció: HáziPatika.com

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: