Itt a világ első "tüsszentéstérképe"

Ahány ország, annyi szokás. Bár biológiai szempontból ugyanolyanok vagyunk, tüsszenteni például mégsem ugyanúgy tüsszentünk, és nem is ugyanúgy gyógyítjuk.

A német WDR , videókkal felspékelve összeállította a tüsszentés világtérképét. New York, Amerikai Egyesült Államok. Az emberek azt mondják tüsszentéskor, hogy "ahúúúú", és nem a tenyerüket teszik a szájuk elé, hanem a könyöküket. A megfázást legszívesebben anyu húslevesével orvosolják. Mivel a városban nagy a tömeg, érdemes kezet mosni egy metróút után.

Cancun, Mexikó. "Accsu" - tüsszentenek Mexikóban, de mondanak "hacsit" is. A ragyogó napsütés miatt errefelé a megfázás nem túl gyakori, de ha valaki mégis elkapja, akkor sem esik kétségbe, mert tudja, hogy úgyis gyorsan rendbe jön. Sok citrommal gyógyítják.

A konyha egy valóságos házipatika: divatos cseppek és porok, szopogatós cukorkák mellett vagy helyett próbáljon ki néhány víruspusztító ételt és italt is. Kattintson a részletekért! Sao Paulo, Brazília. Ha valahol a világban még Mexikónál is kevesebben fáznak meg, az Brazília. De azért néha beleesnek, ilyenkor "acsim" a kulcsszó, és ők is rávágják, hogy "egészségedre".

Manchester, Nagy-Britannia. A pedáns angolok tüsszentése már nagyon hasonlít a mi "hapcinkra". Mindig hordanak maguknál zsebkendőt, ebbe törlik az orrukat, és nem szeretik, ha valaki az üres tenyerébe tüsszent, vagy az alkarjában törli meg az orrát. Az neveletlen dolog.

Moszkva, Oroszország. A zsebkendő használata is itt kötelező egy "pcsi!" után. Az oroszok nagyon figyelnek arra, hogy ha megfáznak, melegen tartsák a lábukat, és van egy furcsa gyógymódjuk is: folyékony jóddal kenik be a lábukat és a homlokukat. Ha nekik beválik...

Teherán, Irán. Az emberek egy "aci" kedvéért azonnal megszakítják azt, amit éppen csinálnak, a tüsszentést ugyanis komolyan kell venni. Viszont nem szívesen fújnak orrot mások előtt, mert hangos és egészségtelen. Mézes teával kúrálják magukat legszívesebben.

Ezek a torokfájás okai - több betegségre is utalhat!

Delhi, India. Indiában a férfiak és a nők máshogyan tüsszentenek, előbbiek hangosabban és hosszabban mondják, hogy "hacsúúúúúúú!". Az orrtörlés és az orrfújás úgy történik az utcán, hogy egyik kezükkel befogják az egyik orrlukat, a másikkal pedig fújnak egy erőset. A nők inkább bemennek a mosdóba...

Sanghaj, Kína. A kínaiak inkább megpróbálnak nem tüsszenteni nyilvánosan, különösen evésnél. Ha mégis muszáj, akkor igyekeznek minél halkabban és rövidebben csinálni, majd bűntudatosan körülnézni. Orrot fújni mások előtt tilos!

Tokió, Japán. "Haks!" - mondja a tüsszentő japán. Sosem fújnak orrot nyilvánosan, legfeljebb zsebkendővel törölgetik. A tüsszentés náluk mással is összefügg: ha egyszer tüsszentesz, valaki aznap megdicsér, ha kettőt, akkor valaki haragszik rád, ha pedig hármat, akkor valaki szerelmes beléd.

Biológiai szempontból ugyanolyanok vagyunk, tüsszenteni például mégsem ugyanúgy tüsszentünk

Kairó, Egyiptom. Elmorzsolnak egy halk "csssssz"-t, de nincs is igazi hangutánzó szavuk a tüsszentésre . Ha valaki tüsszent, akkor azt mondják neki: Isten áldjon! Megfázásra meleg limonádét isznak, és a betegek nem puszilkodnak, ha valakivel találkoznak.

Nairobi, Kenya. Szuahéli nyelven sincs szó a tüsszentéskor kiadott hangra, de azt mondják rá, hogy "egészségedre." A megbetegedett emberek forró citromos teával gyógyítják magukat, amibe tesznek mézet és gyömbért.

Brazzaville, Kongó. "Heccci!!!" - így tüsszentenek Fekete Afrika nyugati részén. Orrot fújni egymás előtt tabu, csak ha körülnézel, és senki nincs a közelben.

Dar es Salaam, Tanzánia. Mint egy törzsi kiáltás, úgy hangzik a fejhangon leadott "Hááááá-csu", pedig csak egy tüsszentésről van szó. Nem mondanak rá semmit, cserébe jól hátba vágják egymást. A gyógymód: pihenés és sör! Tanzániában jó megfázni!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +5, +11 °C
Minimum: -5, +3 °C

A közepesen vagy erősen felhős időben többfelé vegyes halmazállapotú csapadék is lehet. Erős lesz a nyugatias szél, 5, 11 fokos maximumokat mérhetünk. Szerdán eleinte gyenge melegfronti hatás lesz tapasztalható, a fokozottan érzékenyeknek nehezebb éjszakájuk lehet, emellett fokozódhatna a gyulladásos tünetek is. Napközben a szeles, változékony időben keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, a fejfájás és a migrén szintén gyakorivá válhat. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: