Magyar terápiának köszönhető, hogy újra jár a pápa

Bár Ferenc pápa az utóbbi évet súlyos térdproblémái miatt kerekesszékben töltötte, egy magyar fejlesztésnek köszönhetően most, megválasztása tízedik évfordulóján ismét lábra tudott állni.

XVI. Benedek halála óta először adott interjút Ferenc pápa. A 86 éves katolikus egyházfő a Sky Newsnak nyilatkozott. A derűs hangú monológ lényege az volt, hogy meggyógyult, sikeres volt a beteg térdét célzó terápia, és felkelhetett a kerekesszékből, ahová körülbelül egy éve kényszerült – írja az Index.

„Ami az érzelmi állapotomat illeti, egy kicsit őrült vagyok, mert olyan jól érzem magam. A térdem jól van, a mágnes- és lézerterápia sikeres volt, a csont szépen meggyógyult, nem lesz szükség műtéti beavatkozásra. Olyannyira, hogy már sétálok, igaz, egyelőre csak járókerettel, de csaknem egy év után végre lábra tudtam állni. A koromhoz képest kielégítő az egészségi állapotom. Persze akár holnap is meghalhatok, de ezzel mindenki így van. Csak azt kérem az Úrtól, hogy tartsa meg a humorérzékemet” – mondja a pápa.

Gyógyulása a magyar professzor, Mester Endre által kifejlesztett lézerterápiának köszönhető. A professzor már 1984 óta nincs az élők sorában, de módszerével fia, Mester Ádám a mai napig gyógyít a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ második emeleti rendelőjében.

Mindkét fia tovább vitte a felfedezést

Mester Endre 1965-ben kezdte el a lézerkutatását. 1974-ben alapította meg a Semmelweis Lézeres Kutatóközpontot, és szinte élete végéig folytatta munkáját. Az ő nevéhez kötődik az úgynevezett lágylézer felfedezése. Az alacsony intenzitású lézer biostimuláló hatásairól 1967-ben jelentetett meg először publikációkat. Tudományos kísérleteket végzett a lézersugárzás biológiai hatásairól. 56 éve hozta nyilvánosságra megfigyelését, hogy kis teljesítményű lézer hatására a borotvált hátú egereken a szőr gyorsabban nőtt ki, mint a nem kezelt társaikén.

1971-től az alacsony intenzitású lézerrel páciensei nehezen gyógyuló lábszárfekélyeit kezelte eredményesen. Több mint száz cikket publikált kutatásairól. Két fia, Mester Ádám radiológus és Mester András fül-orr-gégész a későbbiekben segítették őt munkájában. 

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: