Van, ahol már a levegőért is fizetni kell

Ha valaki legalább 15 percig szeretne tiszta levegőt lélegezni, már csak pénzért teheti meg.

Indiában olyan súlyos a légszennyezettség, hogy Delhiből gyakorlatilag gázkamra lett a szmog miatt. Az aggasztó helyzet miatt több intézkedést is bevezettek, de a helyiek szerint sokkal nem lett jobb minőségű a levegő - írta az Index.hu. A cikk a New York Timesra hivatkozva beszámolt arról, hogy Új-Delhiben ennek nyomán megnyílt az első oxigénbár, ahol negyedóráig mintegy 1500 forintnak megfelelő összegért vehetnek mély lélegzetet a tiszta levegőből, már akik megtehetik. Megszólaltattak egy vendéget is, aki elmondása szerint csak úgy tudja elviselni, hogy folyamatosan kapar a torka, folyik az orra és szúr a szeme, hogy negyedórás oxigénkúrákat vesz.

légszennyezettség, tiszta levegő, oxigénbár
légszennyezettség, tiszta levegő, oxigénbár

Répával és imával

India fővárosában jelenleg mintegy 46 millió ember egészségét veszélyezteti a WHO határértékeit tízszeresen meghaladó légszennyezettség. Az, hogy a helyi tisztviselők mennyire nincsenek a helyzet magaslatán, jól mutatja, hogy az ország egészségügyi minisztere fokozott répafogyasztást javasolt a káros hatások ellen, míg mások az imát.

Ehhez mérten veszik komolyan a bajt az indiaiak is, akik továbbra sem függesztették fel a tarló- és szemétégetést, s annak ellenére több százan indultak egy futóversenyen, hogy az iskolákat ki sem nyitották a rendkívüli helyzet miatt.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: