Már újszülötteken is alkalmazzák ezt a forradalmi kezelést

Az elmúlt fél év alatt már a negyedik újszülött életét mentette meg a 2018-ban indult műtüdőprogram.

A Heim Pál gyermekkórház alkalmaz egyedüliként az országban úgynevezett műtüdőkezelést gyerekeknél és most már újszülötteknél is. Ez óriási előrelépést jelent számos olyan betegség gyógyításában, ami eddig gyerekek életét követelte.

műtüdő, kezelés, újszülött, tüdőbetegség
Már újszülötteken is segíthet a műtüdőkezelés. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

A program indulásakor a gyermekkórház orvosai és ápolói olyan speciális tudást szereztek külföldi intézményekben, amit idáig csak gyermekeknél, néhány hónapos kortól 18 éves korig alkalmaztak a kezelések során. Mostanra az újszülöttek műtüdőkezeléséhez szükséges speciális ismereteket is elsajátították.

A műtüdőkezelés az újszülöttkori súlyos légzési elégtelenség bizonyos fajtáiban adhat esélyt azoknak az újszülötteknek, akiknek már semmilyen más terápiás beavatkozással nem sikerült javítani az állapotán. Az ECMO-készülék a tüdő súlyos károsodásakor tudja helyettesíteni annak működését, ezzel lehetőséget adva a tüdőszövetek gyógyulására.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Milyen betegségeket okozhat kutyáknál a kullancs?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: