Vérmérgezés: könnyebben felismerhető

A vérmérgezéshez vezető kórokozók szagának azonosítása révén az új "mesterséges orr" sok beteg életét megmentheti, és még az egészségügyi költségeket is csökkentheti.

Az orrot kifejlesztő kutatók szerint az eszköz 24 órán belül képes kimutatni, jelen vannak-e a baktériumok jelenléte " - mondta James Carey, a Kaohsiung Országos Egyetem kutatója. "Ezt követően újabb 24 órát vesz igénybe a baktérium fajtájának azonosítása, hogy a megfelelő antibiotikum kiválasztásával meg lehessen kezdeni a beteg kezelését. Ekkorra azonban a páciens már szervkárosodást szenvedhet, vagy akár bele is halhat a szepszisbe."

A vérmérgezés veszélyes

Az Amerikai Kémiai Társaság indianapolisi konferenciáján bemutatott "mesterséges orr" egy tenyér méretű műanyagpalackot tartalmaz, ami egy olyan folyékony tápanyaggal van megtöltve, ami segíti a baktériumok szaporodását. A palackon belül olyan kémiai pontok találhatók, amelyek a jellegzetes baktériumok által felszabadított illatanyagok hatására megváltoztatják a színüket. Az új eszköz a nyolc leggyakoribb szepszist okozó baktériumot képes kimutatni.

Az előadásban a kutató azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokban több mint negyed millió ember hal meg vérmérgezésben évente, és a betegség kezelése több mint 20 milliárd dollárt emészt fel. Az új orvosi eszköz alacsony költséggel és minimális betanítással a világ szinte minden részén alkalmazható.

A szepszis a szervezet reakciója valamilyen külső fertőzésre, sérülésre. Ennek következményeként beindul egy általános gyulladásos és véralvadási reakció, amely egy idő után túlzottá, szabályozatlanná válik, és a szervezet gyakorlatilag elpusztítja önmagát. Ilyen esetben a fertőzés helyétől távol lévő szervek válnak érintetté a betegségben.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +29, +35 °C
Minimum: +14, +20 °C

Több órára kisüt a nap, a megjelenő gomolyfelhőkből csak kevés helyen lehet zápor, zivatar. Megélénkül a nyugatias szél, 29, 35 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Kedden frontmentes marad az idő, és a következő napokhoz hasonlóan újra a kánikula okozza majd a legtöbb tünetet. Alvásproblémák léphetnek fel, napközben pedig álmosságérzet, koncentrálási problémák és kábaság jelentkezhet, csökken a teljesítőképesség. Fokozódik a migrénhajlam. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)