Orbán: itthon is megjelenik a koronavírus

Fel kell készülni az új koronavírus elleni védekezésre - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában.

Koronavírus: így védekezhetünk a munkahelyen - kattintson!

Lehetetlen Magyarországot légmentesen lehatárolni, ezért nagy a valószínűsége annak, hogy az új koronavírus itthon is megjelenik majd - mondta Orbán Viktor miniszterelnök. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy erre a helyzetre is felkészül az ország. Jelenleg azonban még nincs koronavírusos beteg Magyarországon.

koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, Magyarország, Európa, Orbán Viktor
Már több mint 50 országban megjelent az új koronavírus. Fotó: Getty Images

Felkészültek a hazai kórházak

A vírus azonosításához szükséges eszközök rendelkezésre állnak, Magyarország nemzetközileg is elismert járványügyi szakemberekkel bír, 24 órás ügyeleti rendszert működtetnek, a határátkelőhelyeken szűrőmechanizmusokat indítottak el, a repülőtereket pedig különösen figyelik - hangsúlyozta az államfő. Emellett a hazai kórházak pontos leírást kaptak arra vonatkozóan, mi a teendő, ha egy betegnél koronavírus-fertőzés gyanúja merülne fel.

Ahogy már olvashatták korábbi cikkünkben, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere korábban bejelentette, hogy minden magyar kórház felkészült az új koronavírusos betegek fogadására. Az esetleges betegek elkülönítésére a budapesti Szent László kórházat jelölte ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: