Oltások, amelyek egész életen át védenek

Egész életen át tartó védettséget ad a diftéria és a tetanusz ellen a gyermekkori teljes alapimmunizálás. Ez tehát azt jelenti, hogy nincs szükség emlékeztető oltásokra felnőttkorban - állítják amerikai kutatók.

A portlandi Oregon Egészségügyi és Tudományos Egyetem (OHSU) kutatói szerint az érintett betegségek előfordulási arányait tekintve nincs jelentős különbség azon országok között, amelyek előírják a felnőttek számára az újraoltást, illetve amelyek nem.

oltás, tetanusz, diftéria, kötelető védőoltások, gyermekkori oltás, emlékeztető oltás, ismétlő oltás
oltás, tetanusz, diftéria, kötelető védőoltások, gyermekkori oltás, emlékeztető oltás, ismétlő oltás

Életünk végéig véd

Amit a tetanuszról tudunk, jó része hamis - olvassa el a részleteket!

A szakemberek 31 észak-amerikai és európai ország több millió lakosának adatait vetették össze a 2001 és 2016 közötti időszakról. "Csak, hogy tisztázzuk, ez nem egy oltásellenes tanulmány" - húzta alá Mark Slifka kutató. Kiemelte, hogy a diftéria és tetanusz elleni oltássorozatot mindenkinek meg kellene kapnia gyermekkorban. "Bizonyítékunk van azonban arra, hogy a gyermekkori teljes alapimmunizálás egész életen át tartó védettséget tud nyújtani a tetanusz és a diftéria ellen egyaránt" - mondta a szakember.

Az eredmények egybecsengenek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közelmúltbeli ajánlásával, amely csupán azoknak a felnőtteknek javasolja a diftéria és tetanusz elleni védekezést, akik gyermekként nem kapták meg az összes védőoltást. Az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) illetékes bizottsága viszont továbbra is a tízévenkénti ismétlőoltást javasolja minden felnőttnek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő