Már csecsemőket is oltana a Pfizer

A Pfizer hathónapos kortól szeretné engedélyeztetni a koronavírus-vakcináját.

A Pfizer és a BioNTech vakcinája novemberben kaphat engedélyt az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletétől (FDA) a 6 hónapos és 5 éves kor közötti gyermekek számára történő alkalmazásra - mondta Frank D'Amelio, a vállalat pénzügyi igazgatója a Politico tudósításában.

Koronavírus: ezért érdemes beoltatni a 12-15 éveseket Jelenleg az Egyesült Államokban a 12-15 éves korosztály tagjai is megkaphatják a Pfizer-BioNTech vakcináját. Összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket, amelyekre a szülők többsége szeretne megnyugtató választ kapni, mielőtt meghozza a döntést: beoltatja gyermekét.

A Pfizer korábban jelezte, hogy az 5-től 11 évesig terjedő korosztálynak beadható koronavírus-vakcinát fejlesztettek ki. Ezek szerint ennél is fiatalabb korosztályokra kezdi el a vakcinája engedélyeztetését. Terveik szerint októberben indítják az engedélyeztetési folyamatot, és már novemberben oltanák a legfiatalabb korosztályt is.

A Pfizer-BioiNTech vakcinája
A Pfizer-BioiNTech vakcinája

Mint arról beszámoltunk, az FDA augusztus végén hagyta jóvá a Pfizer és a BioNTech vakcináját, így ez volt az első COVID-19 vakcina, amit teljes mértékben engedélyeztek az Egyesült Államokban való használatra.

Még mindig tartja magát a tévhit, hogy a gyerekeket nem érinti a koronavírus-fertőzés, holott ez nem igaz - mondta Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. A szakember arról is beszélt, mely COVID-19-hez kapcsolható tünetek gyakoriak a kisebbeknél.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció