Már 7 koronavírusos beteg Magyarországon

Vasárnap reggelre kettővel nőtt a COVID-19 fertőzéssel diagnosztizált betegek száma.

Mint mi is beszámoltunk róla, szerdán először két iráni diáknál, majd Debrecenben egy brit férfinél diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést. Őket követően a SOTE-n hallgató iráni fiatal barátnőjének is pozitív lett a tesztje, majd tegnap egy magyar állampolgár, egy 70 éves férfi lett az ötödik hazai COVID-19 beteg.

Szorong, fél a koronavírus miatt? Így küzdjön meg vele Sokakat aggaszt a koronavírus-járvány, de vannak, akik alapból szorongásos zavarokkal küzdenek, és most kemény harcban állnak mentális egészségük megőrzéséért, illetve a pánikrohamaik ellen. Ide kattintva olvashat segítő tippeket.

Ma reggel pedig a koronavirus.gov.hu oldalon közölték, hogy újabb két betegnél erősítették meg a koronavírus-fertőzöttséget. Mint írják mindketten a már korábban új koronavírus pozitív betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktkutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe.

Jelenleg két koronavírusos beteget Debrecenben, ötöt Budapesten kezelnek. Fotó: Getty Images
Jelenleg két koronavírusos beteget Debrecenben, ötöt Budapesten kezelnek. Fotó: Getty Images

A 6. fertőzött egy 22 éves iráni férfi, a SE Egészségtudományi Kar hallgatója, aki a Magyarországon elsőként diagnosztizált iráni gyógyszerészhallgatóval együtt egy születésnapi partin vett részt február 28-án. Az ő esetében már az első laboratóriumi vizsgálat pozitívnak bizonyult.

A 7. beteg annak a brit férfinak az 59 éves magyar felesége, aki Milánóban fertőződött meg és jelenleg a debreceni Kenézy Gyula Kórházban részesül kórházi ellátásban. A nőbetegnél csak a 2. laboratóriumi vizsgálat igazolta az új koronavírus okozta fertőzést.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, csapadék azonban nem lesz. Délután folytatódik a változóan felhős idő, legfeljebb a Dunántúlon fordulhat elő egy-egy kisebb zápor. A szél napközben eros nyugati lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: