Koronavírus: van, ahol már elkezdődött a 2. hullám

Bulgária már a koronavírus-járvány második hullámával küzd, újra felerősödött ugyanis a kór terjedése. A csütörtöki hírek szerint rekordszámú fertőzöttet regisztráltak.

Bulgáriát minden bizonnyal elérte a koronavírus-járvány második hulláma - jelentette ki Angel Kuncsev tisztifőorvos, aki egyben a szófiai válságstáb tagja is.

Új gócpontok alakultak ki

Koronavírus: a határnyitás várható következménye - kattintson a részletekért!

Mint mondta, a kór jelenleg helyi gócokban terjed. Az egyik koronavírus-gócpont egy olyan városban alakult ki, ahol egy játékgyár alkalmazottai állítólag lázcsillapítókat szedtek, hogy a műszakok előtti hőmérést kijátsszák - írta meg a hvg. A tisztifőorvos szerint a helyzeten úrrá lehet lenni, Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök ugyanakkor újra felszólította a lakosságot a távolságtartási és a higiéniés szabályok betartására.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Bulgária, koronavírus második hullám, koronavírus járványhelyzet
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Bulgária, koronavírus második hullám, koronavírus járványhelyzet

Meghosszabbították a vészhelyzetet

Bulgáriában korábban 90 új koronavírus-fertőzöttnél többet nem regisztráltak egy nap leforgása alatt. Most azonban megdőlt a szomorú rekord: tegnap 104 új esetről számoltak be. Az utóbbi napokban egyébként gyors ütemben növekedett a betegek száma, ezért a bolgár kormány június végéig meghosszabbította az egészségügyi vészhelyzetet. Az eddig érvényben lévő korlátozásokon azonban egyelőre nem szigorítottak. A jelenlegi maszkviselési kötelezettség is hamarosan megszűnik: június 15-étől már csak a tömegközlekedési eszközökön kell az embereknek eltakarniuk az arcukat.

Bulgária péntekig 3086 koronavírus-fertőzöttről és 168 áldozatról számolt be. Az országban egyébként csaknem 7 millió ember él.

Nem védi jelentősen a koronavírustól az időseket a BCG-oltás - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: