Koronavírus: változás lesz a buszokon

Legkésőbb május 20-ától már Pest megyében is minden járaton - a Budapestet érintőkön is - visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend - közölte a Volánbusz Zrt.

A Volánbusz Budapestet és Pest megyét nem érintő helyi és helyközi járatain már május 11-e óta lehet újra menetjegyet vásárolni az autóbusz-vezetőktől. A koronavírus-járvány hatására azonban továbbra is rendületlenül nő a Közlekedési mobiljegy elnevezésű alkalmazás népszerűsége, és folyamatosan bővül az applikációban elérhető Volánbusz-jegyek és -bérletek köre is.

koronavírus, koronavírus Volán, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus busz, koronavírus közlekedés
koronavírus, koronavírus Volán, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus busz, koronavírus közlekedés

Egyre népszerűbb az applikáció

Az alkalmazás volános felületének elindítása óta csaknem 412 ezer helyi és helyközi menetjegyet, illetve bérletet vásároltak az utasok. Áprilisban naponta átlagosan 7500, májusban pedig már napi 11 300 menetjegy kelt el, és május első felében a teljes áprilisinál 28 százalékkal több bérletet váltottak az applikáción keresztül. Ez egyértelműen a koronavírus-járvány hatása.

Szigorú óvintézkedések

Koronavírus: Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák - kattintson a részletekért!

A koronavírus okozta helyzetre való tekintettel a Volánbusz továbbra is azt kéri, hogy aki csak teheti, elektronikus úton váltsa meg jegyét, bérletét. Azoknak pedig, akik mégis a járatokon vásárolják meg jegyüket, fontos tudniuk, hogy az első ajtós felszállási rend és az autóbusz-vezetői jegyértékesítés szigorú óvintézkedések mellett állt vissza a vidéki járatokon. A buszvezető fülkéjénél egyszerre csak egy utas tartózkodhat, a jegyet vagy bérletet váltani akaró többi utazónak a peronon kell várakoznia, a másfél méteres védőtávolság betartásával. Az utasok érvényes menetjegyüket vagy bérletüket felszálláskor kötelesek bemutatni a járművezetőnek. Ezeken a járatokon nem állítanak fel a buszvezetőt elhatároló kordont, helyette az első üléssorokat zárják le, azokon nem lehet utazni - közölte a Volánbusz.

New York: fűbe rajzolt karikákkal tartanak távol egymástól a parkban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: