Koronavírus: újra kinyit az IKEA

A szigorú óvintézkedéseket betartva újra megnyitják az IKEA magyarországi áruházait május 5-én - közölte az áruházlánc szerdán.

Május közepére újranyithatnak a magyarországi vendéglátóhelyek, a fesztiválok ügye ugyanakkor nyárra tolódik. Részletek itt.

Az üzleteiket a koronavírus-járvány miatt március 21-én zárták be, azóta az IKEA csak online értékesítést végzett Magyarországon. A közlemény szerint az érvényes szabályozásnak megfelelően naponta 9 és 15 óra között lesznek nyitva, de egyszerre csak ötszáz vásárló tartózkodhat majd az áruházakban. Számos higiéniai intézkedés mellett, a helyszíni ételfogyasztás szünetel, a játszóházak sem nyitnak ki.

Jesper Brodin, az IKEA-boltok többségét birtokló Ingka Csoport vezetője már április 17-én arról nyilatkozott, hogy terveik szerint májusban megkezdik európai üzleteik újranyitását. Akkor úgy fogalmazott, március óta eladásaik 60 százalékkal estek a koronavírus miatt megcsappant kereslet hatására, ami az üzletek bezárásával párosult. Kitért arra is, március óta az online rendeléseik a duplájára nőttek az egy évvel korábbihoz képest.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés