Koronavírus: újabb 9 áldozat itthon

Magyarországon egy nap alatt 9 áldozatot szedett az új típusú koronavírus, így már az 50-hez közelít a járvány magyarországi halottainak száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 817 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma pedig 47-re emelkedett, miután újabb 9 idős, krónikus beteg vesztette életét - olvasható a koronavirus.gov.hu -n.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozatok, koronavírus áldozatok, koronavírus halálesetek
Szimulációs szobában gyakorolják a koronavírus-fertőzöttek ellátását Debrecenben.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csoportos megbetegedések

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van. A koronavírus jelenleg kisebb közösségekben, személyes érintkezések útján terjed, és bárhol, bárkiben jelen lehet.

Koronavírus: ezért kell otthon maradni - olvassa el a részleteket!

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél vélhetően jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a tömeges fertőzés lelassítása érdekében nagyon fontos, hogy mindenki, aki tehet, maradjon otthon, és tartsa be az ajánlásokat és a korlátozásokat. "Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött" - figyelmeztetnek az oldalon közzétett tájékoztatóban.

Idősekre a legveszélyesebb

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért az időseknek azt ajánlják, hogy a bevásárláshoz kérjék inkább hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A kesztyű sem jelent védettséget a koronavírus ellen, amennyiben nem megfelelően használjuk - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: