Koronavírus: újabb 9 áldozat itthon

Magyarországon egy nap alatt 9 áldozatot szedett az új típusú koronavírus, így már az 50-hez közelít a járvány magyarországi halottainak száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 817 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma pedig 47-re emelkedett, miután újabb 9 idős, krónikus beteg vesztette életét - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozatok, koronavírus áldozatok, koronavírus halálesetek
Szimulációs szobában gyakorolják a koronavírus-fertőzöttek ellátását Debrecenben.Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Csoportos megbetegedések

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van. A koronavírus jelenleg kisebb közösségekben, személyes érintkezések útján terjed, és bárhol, bárkiben jelen lehet.

Koronavírus: ezért kell otthon maradni - olvassa el a részleteket!

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél vélhetően jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a tömegesfertőzéslelassítása érdekében nagyon fontos, hogy mindenki, aki tehet, maradjon otthon, és tartsa be az ajánlásokat és a korlátozásokat. "Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött" - figyelmeztetnek az oldalon közzétett tájékoztatóban.

Idősekre a legveszélyesebb

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért az időseknek azt ajánlják, hogy a bevásárláshoz kérjék inkább hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A kesztyű sem jelent védettséget a koronavírus ellen, amennyiben nem megfelelően használjuk - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)