Koronavírus: újabb 9 áldozat itthon

Magyarországon egy nap alatt 9 áldozatot szedett az új típusú koronavírus, így már az 50-hez közelít a járvány magyarországi halottainak száma.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 817 főre nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma pedig 47-re emelkedett, miután újabb 9 idős, krónikus beteg vesztette életét - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozatok, koronavírus áldozatok, koronavírus halálesetek
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus magyar áldozatok, koronavírus áldozatok, koronavírus halálesetek

Csoportos megbetegedések

Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában van. A koronavírus jelenleg kisebb közösségekben, személyes érintkezések útján terjed, és bárhol, bárkiben jelen lehet.

Koronavírus: ezért kell otthon maradni - olvassa el a részleteket!

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél vélhetően jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. Ezért a tömegesfertőzéslelassítása érdekében nagyon fontos, hogy mindenki, aki tehet, maradjon otthon, és tartsa be az ajánlásokat és a korlátozásokat. "Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött" - figyelmeztetnek az oldalon közzétett tájékoztatóban.

Idősekre a legveszélyesebb

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért az időseknek azt ajánlják, hogy a bevásárláshoz kérjék inkább hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A kesztyű sem jelent védettséget a koronavírus ellen, amennyiben nem megfelelően használjuk - részletek társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső