Koronavírus: több mint 600 ezer új fertőzött

Péntek reggelig mintegy 638 ezer újabb koronavírus-fertőzöttet regisztráltak világszerte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint.

Magyarországon emelkedik a napi új koronavírus-fertőzöttek száma, és egyre többen kerülnek kórházba súlyos lefolyású COVID-19 miatt.

A koronavírus-pandémia során immár több mint 219 millióan fertőződtek meg, a halálos áldozatok száma pedig meghaladja a 4,54 milliót. Érdemes azonban hozzátenni, hogy szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Egy 17 éves középiskolás kapja meg COVID-19 elleni oltását az egyesült államokbeli Eagle Rockban
Egy 17 éves középiskolás kapja meg COVID-19 elleni oltását az egyesült államokbeli Eagle Rockban. Fotó: Getty Images

Afertőzésma 192 országban és régióban van jelen. A világjárványnak az Egyesült Államokban van a legtöbb, 39,55 millió fertőzöttje, míg a COVID-19-hez köthetően elhunytak száma 643,7 ezerre emelkedett péntekig. Indiában közel 32,86 millió fertőzöttet és 439,5 ezer halálos áldozatot, Brazíliában 20,83 millió fertőzöttet és 581,9 ezer halálos áldozatot jegyeztek fel eddig.

Ami Európát illeti, az Egyesült Királyságban 6,89 millió feletti a fertőzöttek és több mint 133,2 ezer a halálos áldozatok száma. Franciaországban 6,88 millió fertőzöttet és 115,1 ezer halálos áldozatot regisztráltak, Oroszország pedig közel 6,86 millió igazolt fertőzöttről és 181,6 ezer halottról adott hírt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2020. március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírus terjedését, amely a kínai Vuhan városából indult ki.

Rejtélyes kór ütötte fel a fejét az India északi részén lévő tartományokban. A betegségnek elsősorban gyerekek az áldozatai.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33, +38 °C
Minimum: +15, +23 °C

Sok napsütés várható, a kevés gomolyfelhőből csapadék nem alakul ki. Már az éjszakák sem hoznak kellő felfrissülést, napközben pedig 35 fok körüli hőség várható, néhol 38 fok is lehet. Szerdán hőségre kell készülni, front nem érkezik. Egyre gyakoribbak az alvászavarok, napközben pedig sokan nyűgösek, idegesek a kialvatlanság miatt. Az időseket és a szívbetegeket nagy terhelés éri, de az egészséges szervezettel rendelkezők is nagy igénybevételre készüljenek. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, a déli órákban lehetőség szerint javasolt árnyékos, hűvös helyre húzódni! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)