Koronavírus: több mint 10 ezer amerikai áldozat

Az Egyesült Államokban meghaladja a tízezret a halottak száma, New Yorkban pedig már a csúcspontján van a koronavírus-járvány.

A keddi adatok szerint már több mint 368 ezer embert fertőzött meg az Egyesült Államokban az új típusú koronavírus.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus haláleset, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus haláleset, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok,

New Yorkban most tetőzik a járvány

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo úgy véli, hogy a koronavírus-járvány most tetőzik a tagállamban, az úgynevezett járványgörbe pedig kezd ellaposodni, ugyanis csökkent a kórházba szállított és intenzív osztályon lélegeztetőgépre tett betegek száma. A kormányzó mindazonáltal közölte, hogy vasárnapról hétfőre 7 százalékkal növekedett a vírussal diagnosztizáltak száma. A válságnak tehát még távolról sincs vége - figyelmeztetett.

Eleinte nem vettük komolyan a koronavírus-járványt, és most megfizetjük az árát" - fogalmazott. Az államban egyébként április végéig meghosszabbították a kijárási korlátozásokat és a társadalmi elkülönülésre vonatkozó előírások érvényességi idejét.

A többi állam is küzd

Koronavírus: több millió olasz fertőzött is lehet - olvassa el a részletek!

Illinois államban már több mint 12 ezer koronavírusos beteget és mintegy 300 áldozatot regisztráltak. Arkansas állam kormányzója, Asa Hutchinson bejelentette, hogy lélegeztetőgépeket küld Louisianába, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó pedig a szövetségi stratégiai tartalékba küld ilyen készülékeket, hogy más tagállamokba juttassák el azokat. Kaliforniában ugyanakkor a járvány további terjedésére számítanak. A kormányzó újabb 4600 ágyat különített el a koronavírusos betegek számára.

Nem biztos, hogy elég a 14 napos karantén a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő