Koronavírus: sikerül megfékezni a 2. hullámot Kínában?

Pekingben csökkent a napi új, koronavírus okozta megbetegedések száma. Közben pedig egyre nagyobb ütemben tesztelik a lakosságot.

Koronavírus: újabb kínai piac vált gócponttá - az előzményekről itt olvashat bővebben.

A pekingi egészségügyi bizottság hétfői jelentése szerint vasárnap 7 újabb páciensnél diagnosztizálták az új típusú koronavírus okozta COVID-19 nevű betegséget, és további 1 tünetmentes fertőzöttet regisztráltak a kínai fővárosban. Az első, a pekingi Hszinfadi nagybani piachoz köthető pácienst június 11-én azonosították, és azóta az új megbetegedések száma elérte a 318-at. A mai napon egyébként haza is engedték az első gyógyult beteget, aki a Hszinfadi piacon fertőződhetett meg.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus Peking, koronavírus gócpontok, koronavírus piac, koronavírus-teszt
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus Peking, koronavírus gócpontok, koronavírus piac, koronavírus-teszt

8,3 millió embert teszteltek

A helyi hatóságok arról számoltak be, hogy vasárnap délig mintegy 8,3 millió emberen végezték el a nukleinsavas koronavírustesztet. Peking az elmúlt két és fél hétben ugyanis jelentősen növelte tesztelőkapacitását: míg június 11-én csupán 40 ezer emberen tudták elvégezni a vírustesztet egy nap alatt, mostanra akár napi 458 ezer minta levételét is képesek elvégezni. A kapacitás növelése érdekében két mobil tesztállomást alakítottak ki autóbuszokból, amelyek a várost járva gyűjtik be a mintákat a lakóktól.

A légkondicionált autóbuszok hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé, ugyanis a nyári hőségben védőöltözetet viselő egészségügyi dolgozók kültéren kétóránként váltották egymást. A buszokat emellett légtisztítóval és automata testhőmérsékletmérővel szerelték fel a koronavírus-veszély csökkentése érdekében.

Olcsóbb lett a teszt

A pekingi egészségbiztosítási hivatal pedig vasárnap azt közölte, hogy a város közegészségügyi intézményeiben június 25-étől kezdve csökkentették a koronavírusteszt árát, amelynek felső határát a korábbi 180 jüan (8 ezer forint) helyett 120 jüanban (5300 forint) határozták meg.

Sok magyar idén sem itthon képzeli el a nyaralást - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +9, +14 °C

Délelőtt a napsütést gomolyfelhők is zavarják, ezekből néhol kisebb eső, zápor is kialakulhat. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett a jelen lévő gomolyfelhőkből záporokra, zivatarokra is számítani lehet. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 9, 14 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: