Koronavírus: nem okozott mellékhatásokat az orosz vakcina

Nem észleltek nem kívánt mellékhatásokat az orvosok azokon az önkéntes katonákon, akik részt vesznek az első orosz koronavírus-vakcina tesztelésén - írta meg a Krasznaja Zvezda, az orosz védelmi minisztérium hivatalos napilapja.

Koronavírus: 6 milliárd eurót gyűjtöttek a vakcinára - a részletekért kattintson ide!

Mindeddig sem az június 18-án beoltott első, sem a június 23-án vakcinált második csoport egészégi állapotában nem észleltek a normától eltérő változást a rendszeres ellenőrzések. A koronavírus-vakcina tesztelésében bevont önkéntesek közérzete jó - ismertette Oleg Csihljajev, a Nyikolaj Burdenko akadémikus nevét viselő központi katonai kórház szakértője.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus védőoltás, koronavírus vakcina, koronavírus oltás, koronavírus oltóanyag,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus védőoltás, koronavírus vakcina, koronavírus oltás, koronavírus oltóanyag,

3 héttel később jön a 2. kör

A felgyorsított hatású vakcina második komponensét a kísérlet részvevői három héttel az első oltás után kapják meg. A koronavírus-fertőzés megelőzését szolgáló vakcinát az orosz hadsereg és a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) közösen teszteli.

640 ezer felett az orosz esetek száma

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzések száma már meghaladta a 640 ezret, a halottaké pedig a 9200-hoz közelít. Ugyanakkor a gyógyultak száma hamarosan eléri a 403 ezret, így az aktív fertőzöttek száma 228 ezer körül van jelenleg.

Az országban a koronavírus-járvány kezdete óta több mint 19,3 millió, az elmúlt nap folyamán pedig 289 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Jelenleg 297 ezer embert tartanak orvosi megfigyelés alatt koronavírus-fertőzés gyanújával.

Feloldották a létszámkorlátozást a strandokon, máris rengetegen voltak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: