Koronavírus: nem jó oltást kaptak a német gyerekek

Több gyereket is rossz vakcinával oltottak be Németországban.

Az egyik észak-rajna-vesztfáliai oltóközpontban több kiskorú is Modernát kapott, pedig a gyerekek számára csak a Pfizer és a BioNTech közös oltóanyaga volt engedélyezve. A szülőket azonnal értesítették.

dsa
Gyermekeket csak Pfizerrel oltanak (képünk illusztráció). Fotó: Getty Images

A gyerekeknél nem érzékeltek semmilyen rendellenességet, de az ügy miatt az oltóközpont vizsgálatot indított el. Azt nem közölték, hogy pontosan hány gyerek kapott rossz vakcinát. A Moderna gyerekeknél való használata még az engedélyezési fázisban van Németországban.

A Pfizer és a BioNTech közös vakcináját 5 éves kortól engedélyezték. Ez az első védőoltás, amit 12 év alattiak számára elérhetővé tettek az Európai Unióban.

Magyarországon folyamatosan nyitva a regisztráció és az időpontfoglaló az 5-11 éves gyermekek oltásához. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik az elmúlt napokban hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették. A szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné gyermekét beoltatni.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +14, +20 °C

Nyugat felől csökken a felhőzet. Változóan gomolyfelhős lesz az ég, nagyobb eséllyel keleten alakulnak ki záporok, zivatarok. Élénk, erős északias szél mellett 25, 31 fok közötti maximumokat mérhetünk. Szerdán napközben már nem érkezik front, de a hidegfront mögötti helyzetben még hidegfront jellegű hatás érvényesül. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás. A frissebb időben viszont mérséklődnek az alvászavarok, megszűnik a hőterhelés. A napsütés javítja a hangulatot, a hőérzet sokat javul az előző napokhoz képest. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)