Koronavírus: meghalt egy 37 éves magyar férfi

Az elmúlt 24 órában 10 új koronavírus-fertőzöttet és 1 újabb áldozatot regisztráltak Magyarországon.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), így 4027-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt egy újabb 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége. Ezzel 551-re nőtt a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma - olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus magyar áldozat, koronavírus halottak száma, koronavírus fertőzöttek száma
Elhunyt egy 37 éves magyar koronavírus-fertőzött. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Még 344-en vannak kórházban

Jelenleg 1121 aktív koronavírus-fertőzött van Magyarországon, 41 százalékuk budapesti. 344-en szorulnak kórházi kezelésre, közülük 20-an lélegeztetőgépen vannak. Közben 2355-en már gyógyultan távozhattak a kórházból. A friss adatok szerint 8805 személy van hatósági házi karanténban, és már több mint 217 ezer koronavírustesztet végeztek el az ország akkreditált laboratóruimaiban.

Még nem ért véget a járvány

Magyarország továbbra is a védekezés második szakaszában van, legkésőbb június 20-án azonban megszűnik a veszélyhelyzet. Ezt az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma. A járványügyi készültség fenntartására azonban még szükség van, hiszen az új típusú koronavírus továbbra is jelen van az országban és fertőz.

Kilencszer annyit is várni kell egyes műtétekre a járvány miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: