Koronavírus: meggyógyult egy 7 éves magyar kislány

Gyógyultan hagyhatta el a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikáját az a 7 éves, koronavírus-fertőzött kislány, aki március 22-én epilepsziás rohamok miatt került a klinika intenzív osztályára.

Koronavírus: hétvégi kijárási tilalom a szomszédban - részletek itt!

A kislány epilepsziája miatt január óta áll a klinika gondozásában. Március 22-én alapbetegsége miatt került az intézménybe, ahol állapota miatt altatásra és lélegeztetésre szorult. A légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el nála a PCR típusú - vagyis a víruskimutatáson alapuló - koronavírustesztet, amely pozitívnak bizonyult - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében. A kislány állapotában korábban semmi sem utalt koronavírus-fertőzésre.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus gyerek, koronavírus alapbetegség, koronavírus gyógyult
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus gyerek, koronavírus alapbetegség, koronavírus gyógyult

Jól reagált a kezelésre

A felvétele utáni harmadik napon, a megismételt mellkasröntgen során tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek a koronavírusos kislánynál. A nemzetközi gyakorlatban is használt és szakirodalomban javasolt gyógyszeres terápia, valamint az intenzív gondozás hatására a felvétele utáni nyolcadik napon le tudták venni a lélegeztetőgépről, tüdeje pedig meggyógyult. Állapota napról napra jelentősen javult - közölte az intézmény.

Rendszeres kontroll javasolt

A koronavírusos beteget a kezdetektől a megfelelő védőfelszerelésben dolgozó egészségügyi szakemberek kezelték, ennek ellenére a klinika valamennyi munkatársánál, valamint a kislány családtagjainál is elvégezték a koronavírustesztet. A tesztek negatívak lettek.

A koronavírus-fertőzött kislány csütörtökön gyógyultan távozott a klinikáról, csak kontrollvizsgálatokra kell majd visszamennie - áll a közleményben.

Cisztás fibrózisos amerikai kisfiú győzte le a koronavírust - olvassa el a részleteket tárportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés