Koronavírus: marad a szigor a németeknél

Legalább az iskolai tavaszi szünet végéig, azaz április 19-éig fenntartják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat Németországban - jelentette be Angela Merkel kancellár.

Koronavírus: sokaknál ez az új tünet jelentkezik - olvassa el a részleteket!

A házi karanténban tartózkodó kancellár kiemelte, hogy mind a 16 tartományban egységesen meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat április 19-éig. Így az idei húsvét közös ünneplés és családlátogatás nélkül telik el Németországban a koronavírus-járvány miatt, egy világjárvány ugyanis nem ismer ünnepnapokat - fogalmazott Angela Merkel.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus korlátozások, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus Németország, koronavírus Egyesül Államok
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus korlátozások, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus áldozatok, koronavírus Németország, koronavírus Egyesül Államok

Túlterhelődik az egészségügy

A friss adatok szerint Németországban már csaknem 80 ezer koronavírus-fertőzöttről és 959 áldozatról tudnak. A regisztrált fertőzöttek számának alakulásban ugyan tapasztalható egy enyhén pozitív trend, ez azonban még nem elég az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődésének elkerüléséhez. Ráadásul az új adatok szerint az intenzív ellátásra és lélegeztetésre szoruló betegek kezelése jóval hosszabb, mint korábban gondolták - átlagosan nagyjából két hét. Ezért az igazolt fertőzöttek számának duplázódási idejét nem a korábban megcélzott tíz napra kell emelni, hanem jóval magasabbra. El kell érni, hogy legalább 12, 13, vagy 14 napra emelkedjen a duplázódási idő - mondta a kancellár.

Nagy-Britanniában is súlyosbodik a helyzet

Nagy Britanniában eddig csaknem 30 ezer koronavírusos beteget és 2352 áldozatot regisztráltak. A brit egészségügyi hatóságok korábban naponta átlagosan 6 ezer koronavírustesztet végeztek el, de a kormány április közepéig 25 ezerre tervezi emelni a szűrések napi számát.

Az igazolt koronavírus-fertőzöttek között egyébként több ismert ember és politikus is van, pédául Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia - bár ő már felépült és egyhetes karanténidőszaka véget ért -, Boris Johnson miniszterelnök, Matt Hancock egészségügyi miniszter, Chris Whitty angliai tisztifőorvos, és David Frost, az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszeréről szóló tárgyalások brit küldöttségvezetője is. Továbbá Michel Barnier, az Európai Bizottság főtárgyalója a múlt hónap végén bejelentette, hogy az ő koronavírustesztje is pozitív lett.

Rejtély, mikorra lesz gyógyszer a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő