Koronavírus: már decemberben fertőzhette az olaszokat

Milánó, Torinó és Bologna szennyvizében már decemberben kimutatható volt az új koronavírus - jelentette be a Közegészségügyi Intézet (Iss).

Nem ez az első alkalom, hogy a Közegészségügyi Intézet az olasz városok szennyvízvizsgálataira hivatkozva megállapítja, hogy az új típusú koronavírus már február 20-a előtt is jelen volt. A legutóbbi vizsgálatok azt mutatják, hogy Milánó, Torinó és Bologna szennyvizében a SARS-CoV-2 vírus már decemberben felbukkant. Hasonló méréseket végeztek korábban mások mellett Párizs szennyvízcsatornáiban is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus szennyvíz, koronavírus terjedése, koronavírus járványhelyzet
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Olaszország, koronavírus szennyvíz, koronavírus terjedése, koronavírus járványhelyzet

Már januárban gyakori volt a tüdőgyulladás

Egészségügyi szakértők emlékeztettek arra, hogy a hivatalosan február 20-án azonosított első olasz beteg előtt a kórházakban már januárban felfigyeltek a szokatlanul gyakori tüdőgyulladásokra. Most az egyik ellenzéki párt az egészségügyi minisztérium fellépését szorgalmazza annak kiderítésére, pontosan mikortól mutatható ki a koronavírus jelenléte az országban.

Koronavírus: gócponttá vált egy német húsüzem - kattintson a részletekért!

Az első 2 nem olasz beteg Olaszországban egy kínai házaspár volt. A koronavírusos párt egy római szállodából szállították kórházba január 28-án. A több mint egy hónapos kezelés után Kínába visszatérő házaspár 40 ezer eurót adományozott az őket kezelő római Spallanzani-kórháznak.

Még 21 ezer aktív fertőzött van

Olaszország egyébként mintegy 238500 igazolt fertőzöttről és több mint 34600 halálesetről számolt be a koronavírus-járvány kezdete óta. A gyógyultak száma már a 183 ezerhez közelít, így az aktív fertőzöttek nagyjából 21 ezren lehetnek.

Egy portugál férfi a koronavírus-járvány kitörésekor indult útnak, majd három hónapig ült egy vitorláson, hogy újra láthassa szüleit - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció