Koronavírus: már 1,7 millióan meggyógyultak

Vasárnap reggelre meghaladta a 4,6 milliót az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma világszerte a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem összesítése szerint.

Vasárnapra virradóan újabb három beteg elhunyt Magyarországon. Részletek itt.

A halálos áldozatok száma globálisan megközelíti a 312 ezret, míg a gyógyultaké az 1,7 milliót. Afertőzés188 országban van jelen. A diagnosztizált esetek száma ugyanakkor nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, valamint a számontartás kritériumai is különböznek.

koronavírus, COVID-19, világjárvány, pandémia
koronavírus, COVID-19, világjárvány, pandémia

A legtöbb halálos áldozatot az Egyesült Államokban szedte eddig a COVID-19, ahol 1,47 millió igazolt fertőzöttet, mintegy 89 ezer elhunytat és 268 ezer gyógyultat regisztráltak. Oroszországban 272 erre, az Egyesült Királyságban 241 ezerre, Brazíliában pedig közel 234 ezerre emelkedett az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Spanyolországban megközelítőleg 231 ezer fertőzöttről és több mint 27,5 ezer halálos áldozatról, Olaszországban közel 225 ezer fertőzöttről és 32 ezer halálos áldozatról tudni.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírus terjedését, amely a közép-kínai Vuhanból indult ki tavaly decemberben. Kínában (Hongkong és Makaó nélkül) eddig 84 ezer fertőzöttet regisztráltak. Vasárnapra virradóan egy új halálesetet jelentettek az ázsiai országban, így a halottak száma immár 4638, miközben több mint 79 ezren felépültek a betegségből.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: