Koronavírus: már 135,2 millióan kapták el

Már 135,2 millió embert fertőzött meg és 2,93 millió életet követelt világszerte az új típusú koronavírus. Közben viszont a gyógyultak száma már meghaladta a 76,8 milliót - derült ki a Johns Hopkins Egyetem és Kórház vasárnap délelőtti összesítéséből.

A legtöbb koronavírus-fertőzöttet és áldozatot továbbra is az Egyesült Államokban tartják számon: az amerikaiak már 31,14 millió igazolt esetről és 562 ezer halottról tudnak. A második legtöbb eset pedig a braziloknál van: Brazília több mint 13,44 millió beteget és csaknem 351 ezer áldozatot jelentett eddig.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma, koronavírus magyar áldozatok, koronavírus harmadik hullám
Eddig 2,93 millió áldozatot szedett világszerte az új kór. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

India már 13,2 millió igazolt esetről és mintegy 168500 elhunytról, Franciaország 5 millió koronavírus-fertőzöttről és 98200 áldozatról, míg Oroszország több mint 4,58 millió megbetegedésről és mintegy 101 ezer halálesetről adott hírt vasárnap délelőttig. Közben az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma már meghaladta a 4,38 milliót, a haláleseteké pedig átlépte a 127300-at.

AstraZeneca-oltás: ezek a tünetek jelezhetnek bajt - kattintson!

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Törökország - 3,79 millió megbetegedéssel és 33700 halottal -, Olaszország - több mint 3,75 millió regisztrált esettel és majnem 114 ezer áldozattal -, valamint Spanyolország is. Ez utóbbi országban már 3,34 millió embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és 76300-an vesztették életüket a COVID-19-hez köthetően.

A koronavírus-járvány által legérintettebb országok listájának 10. helyén pedig továbbra is Németország áll. Innen már 3 millió fertőzöttről és 78400 áldozatról adtak hírt vasárnapig.

Koronavírus: egy másik vakcina is okozhat vérrögöt - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)