Koronavírus: kórházba került 15 amerikai gyerek

Egy nap alatt csaknem 80 ezer új koronavírus esetet és mintegy 6 ezer új áldozatot regisztráltak világszerte. Amerikában 5 gyerek került lélegeztetőgépre.

Az új típusú koronavírus szerda reggelig 3663911 embert fertőzött meg és 257301 életet követelt világszerte, a gyógyultak száma pedig az 1,2 millióhoz közelít - derült ki a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb összesítéséből.

Ilyen a helyzet Amerikában

Az Egyesült Államokban már több mint 1,2 millió koronavírus-fertőzöttet és 71 ezer halottat regisztráltak, így továbbra is az amerikaiknál van a legtöbb eset az új kórral összefüggésben. Kedden tizenöt, 2 és 15 év közötti gyereket szállítottak kórházba New Yorkban, rejtélyesnek látszó tünetegyüttessel. A páciensek közül 5-öt azonnal lélegeztetőgépre kellett tenni.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Amerika, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus gyerekek, koronavírus fertőzöttek száma, koronavírus halottak száma
Maszkot viselő járókelők New Yorkban. Fotó: Getty Images

Koronavírus: a gyerekeknél Kawasaki-kórt okoz? A válaszért kattintson ide!

A gyermekgyógyászok szerint a gyerekeknél több szervet érintő gyulladásos szindróma alakult ki, amely valószínűsíthetően a koronavírus-fertőzéshez köthető. Négy gyermek tesztje pozitív lett, hat másik szervezetében pedig kimutatták a vírusfertőzés utáni antitesteket. A tünetegyüttes csillapíthatatlan lázzal, viszketegséggel, hasi fájdalmakkal és hányással jár, a szakemberek szerint a toxikus sokk-szindrómához, vagy a vérerek falában fellépő, akut gyulladással járó Kawasaki-kórhoz hasonlítható. A napokban egyébként az Egyesült Királyságban is hasonló tünetegyüttessel szállítottak kórházba gyermekeket.

A 10 legérintettebb ország

A koronavírus-járvány által legnagyobb mértékben sújtott 10 országban összesen több mint 2,6 millió fertőzöttet és mintegy 207 ezer áldozatot tartanak számon. A koronavírusos betegek száma szerint Amerikát Spanyolország követi - 219 ezer fertőzöttel -, a második legtöbb halottat - 29501-et - pedig az Egyesült Királyságban regisztrálták. Olaszország 213 ezer esetet és több mint 29 ezer elhunytat jelentett eddig.

Franciaországban a 171 ezerhez közelít a koronavírus-fertőzöttek száma, és már több mint 25 ezren haltak meg a COVID-19 következtében. Németország 167 ezer esetről és 7 ezer áldozatról, Oroszország 155 ezer betegről és 1451 halottról, Törökország pedig több mint 129 ezer megbetegedésről és 3520 elhunytról adott hírt.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Brazília - csaknem 116 ezer beteggel és 7958 elhunyttal -, valamint Irán is. Ez utóbbi országban már a 100 ezerhez közelít a fertőzöttek száma, és 6340 áldozatot szedett a koronavírus-járvány.

Szinte saját haláláig videózta harcát a koronavírusos nővér, hogy figyelmeztesse a világot - részletek társportálunkon, az nlc.hu-n!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: