Koronavírus: gyógyszerhiány nehezítheti a kezelést

A remdesivirt már egyre több kórházban használják a koronavírus-fertőzöttek tüneteinek enyhítésére. Jelenleg ez az egyetlen hatékony gyógyszer a COVID-19 kezelésére, az Egyesült Államokban azonban már ebben a hónapban hiánycikké válhat.

Az amerikai kormány úgy számol, hogy június 29-éig egészen biztosan kifogynak a remdesivir-készletek, ezért felkérték a gyógyszert gyártó céget, hogy a lehető legrövidebb idő alatt minél többet állítsanak elő az új típusú koronavírus okozta tüneteket enyhítő készítményből - írta meg a Liner.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus kezelés, koronavírus gyógyszer, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus remdesivir
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus kezelés, koronavírus gyógyszer, koronavírus Egyesült Államok, koronavírus Amerika, koronavírus remdesivir

4 nappal lerövidítheti a kezelést

A múlt hónapban az Amerikai Élelelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) rekordgyorsan, mindössze pár hét alatt megadta az engedélyt arra, hogy intravénásan alkalmazhassák a kóházak a remdesivirt a súlyos állapotban lévő koronavírus-fertőzötteknél. A szer akár 4 nappal is lerövidítheti a szükséges kórházi kezelés idejét a komoly panaszokkal küzdő betegeknél.

Az amerikaiak jelenleg arra várnak, hogy a Gilead nevű gyógyszergyártó cég megmondja, pontosan hány fiolányi koronavírus-gyógyszert tud előállítani júliusra.

Akár már ősszel megkezdődhet az új koronavírus elleni gyógyszer gyártása Magyarországon. A részletekért kattintson ide!

Koronavírus-adót számolt fel vendégeinek, megkapta büntetését a vendéglős - olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: