Koronavírus: furcsa megoldás a távolság betartatására

A koronavírus elleni védekezés jegyében a szociális távolság betartására figyelmeztető riasztóval szerelné fel franciaországi munkatársait egy háztartási papírárukat gyártó és forgalmazó svéd vállalat. A kezdeményezés ellen azonban hevesen tiltakoznak a szakszervezetek.

Koronavírus: van, aki legalább fél évig beteg - kattintson!

Egy svéd vállalat azt találta ki, hogy dolgozóknak egy olyan nyakláncot kellene viselniük, amely a biztonsági távolságtartás megsértése esetén 85 decibeles hangot bocsát ki. Ez körülbelül egy fűnyíró zajának felel meg. Az alapgondolat lényege, hogy fegyelmezni tudják a dolgozókat annak érdekében, hogy betartsák a koronavírus-járvány megállítását célzó egészségügyi előírásokat. A rendszert egyelőre csak tesztelni fogják Franciaországban - ismertette Karl Stoltz, a cég svédországi szóvivője.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus védekezés, koronavírus távolságtartás, koronavírus terjedése
Egy cég furcsa megoldást választott a távolság betartatására. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

A szakszervezetek ellenzik az ötletet

Az Essity franciaországi üzemében a szakszervezetek szerint eddig egyetlen koronavírus -fertőződés sem történt a dolgozók között, Christine Duguet szakszervezeti vezető ezért az egyéni szabadságjogok megsértésének tartja a nyaklánc ötletét, és úgy véli, a dolgozók sem kérnek belőle. "Ezek a berendezések a kukában fogják végezni vagy az öltözőszekrényekben maradnak" - fejtette ki állaáspontját.

A vezetők ragaszkodnak az ötlethez

A Franciaországban 2500 főt foglalkoztató svéd cég franciaországi vezetősége azonban egyelőre ragaszkodik az ötlethez. Úgy gondolják, hogy ez a munkatársak biztonságát erősítené. "A berendezésben nincsen GPS és nem rögzít személyes adatokat" - hangsúlyozták, illetve azt is jelezték, hogy a mosdókban, a menzán és az orvosi rendelőben nem fog működni az eszköz. "Ezzel a rendszerrel, a telep COVID-19 -referense gyorsabban és hatékonyabban tudja majd riasztani a potenciális kontaktszemélyeket" - érvelt az Essity.

A cég szavatolja, hogy a berendezés működési feltételeit a dolgozók képviseleti szerveivel együtt határozza majd meg a vezetőség- A projektet a jövő héten véglegesítik.

Három magyar páciens mintájában azonosították az új típusú koronavírus brit mutációját. A részletekért olvassa el korábbi cikkünket!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +20 °C
Minimum: +10 °C

Hidegfront szakadozott felhőzete vonul végig az országon, emellett több órára kisüt majd a nap, ugyanakkor a délnyugati, déli megyékben felhősebb idő várható és elsősorban ott helyenként eső, záporeső előfordulhat. Az északias szél nagy területen lesz erős, főleg a nap első felében a Dunántúl magasabban fekvő részein, a Kisalföldön viharos széllökések is lehetnek. Délutánra veszít erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 18 és 25 fok között alakul, de a tartósabban felhős részeken hűvösebb is lehet. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő. A légkörben tapasztalt melegedést melegfronti hatások kísérhetik, ami rossz hír a frontérzékenyek számára.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra