Koronavírus: félmillióval nőtt a fertőzöttek száma világszerte

A világon 105,4 millió ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma közelít a 2,3 millióhoz. Mindeközben 58,5 millióan már gyógyultnak mondhatják magukat a Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

Koronavírus: van, ahol a felnőttek ötödét már beoltották. Részetek itt.

A SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedés mintegy 192 országban és régióban van jelen világszerte. A fertőzés továbbra is az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol több mint 26,8 millió fertőzött volt eddig a napig, és közel 460 ezren haltak meg. Őket követi India, ahol 10,8 millió igazolt COVID-19 -betegről, közel 155 ezer halálos áldozatról és 10,5 millió gyógyultról tudni.

koronavírus COVID-19 fertőzött beteg világ adat
A koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta a 105 milliót a világon. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Brazília már 9,44 millió igazolt esetről és 230 ezer halálos áldozatról adott hírt szombat reggelig, az Egyesült Királyságban a fertőzöttek száma meghaladta a 3,92 milliót, az elhunytaké pedig közelít a 111,5 ezerhez, míg Oroszországban 3,89 millió igazolt koronavírus -fertőzöttre 74,5 ezer halálos áldozat jut.

A 10 legérintettebb ország közé tartozik még Franciaország - 3,35 millió fertőzöttel és 78,7 ezer elhunyttal -, Spanyolország - 2,94 millió igazolt esettel és 61,3 halálozással -, Olaszország - 2,61 millió regisztrált beteggel és 90,6 ezer elhunyttal -, Törökország - 2,51 millió fertőzöttel és 26,5 ezer halálos áldozattal -, valamint Németország, ahol 2,27 millió COVID-19 megbetegedést regisztráltak, és szombat reggelig több mint 61 ezren vesztették életüket a fertőzés következtében.

A koronavírus ellen termelt antitestek a megfertőződést követően még legalább hat hónapig kimutathatóak a szervezetben az emberek 88 százalékánál. Erről bővebben ide kattintva olvashat korábban megjelent cikkünkben.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +10, +20 °C

A napsütés mellett a gomolyfelhők is megnövekszenek, elszórtan kell záporra, zivatarra készülni, de nem fog mindenhol esni. Élénk lesz az északkeleti szél, a legmelegebb órákban 26, 32 fok közötti hőmérsékleteket mérhetünk. Szombaton frontmentes idő lesz, de továbbra is kettősfront jellegű tünetek jelentkezésére kell számítani. Görcsös és migrénes fejfájás is felléphet, gyakoriak lehetnek a keringési panaszok. Többen ok nélküli ingerlékenységet tapasztalhatnak. A hőérzet ingadozó, helyenként az esernyő is kellhet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)