Koronavírus: egyre több országban szed áldozatot

Az új típusú koronavírus néhány hónap alatt több mint 100 országban jelent meg, és világszerte mintegy 4300 áldozatot szedett.

Újabb két országban járt halálos áldozattal a koronavírus rohamos terjedése.

Az első osztrák áldozat

Koronavírus: az első héten a legfertőzőbb - olvassa el a részleteket!

A legfrissebb adatok szerint már Ausztriában is van halálos áldozata az új típusú koronavírusnak. A 69 éves férfi a múlt hónapban Olaszországban járt, feltehetően ott fertőződött meg. A bécsi Ferenc József Császár Kórház (Kaiser-Franz-Josef-Spital) osztályvezető orvosa, Christoph Wenisch arról tájékoztatott, hogy a beteget súlyos tüdőkárosodással szállították be az intézménybe.

koronavírus, koronavírus Ausztria, koronavírus Lengyelország, koronavírus halálesetek, koronavírus-járvány, koronavírus Európa
Látogatási tilalomról szóló figyelmeztető táblákat helyeztek ki a grazi Elisabethinen kórház elé. Fotó: Getty Images

Mint kiedült, a koronavírus a férfi több szervét is megtámadta. A halált végül a tüdő, a vese és a máj károsodása, illetve a vérkeringés összeomlása okozta. Fontos kiemelni ugyanakkor azt is, hogy páciens már a vírusfertőzést megelőzően krónikus cukor-, valamint bélbetegségben is szenvedett. Az orvos arra hívta fel a figyelmet, hogy Ausztriában az egész lakosságnak össze kell fognia a koronavírus további terjedésének megakadályozása érdekében.

Már Lengyelországban is van áldozat

Meghalt az első koronavírussal fertőzött beteg Lengyelországban, a Nagy-lengyelországi vajdaság székhelyén, Poznanban. Az 57 éves nő más betegségekben is szenvedett, már súlyos állapotban került kórházba. Korábban nem járt külföldön, de találkozott Olaszországból visszatérő kezelőorvosával.

Lengyelországban egyébként eddig 47 koronavírusos esetet regisztráltak, emelett több mint 1200 embert tartanak karanténban afertőzésgyanúja miatt. A lengyel kormány csütörtöktől megelőző intézkedésként március 25-éig felfüggesztette az oktatást, valamint bezártak a színházak, a mozik és a múzeumok is. A házi karanténba helyezetteket szerda óta a rendőrség naponta ellenőrzi, hogy betartják-e az intézkedést. Emellett az összes közúti és vasúti határátkelőhelyen, valamint a balti-tengeri kikötőkben is egészségügyi ellenőrzést vezettek be.

Mi lenne, ha holnap Budapesten bevezetnék a kötelező karantént? Kibírnánk otthon két hetet, esetleg egy hónapot? Fel lennénk erre készülve? Az nlc.hu cikkéből kiderül, mit érdemes otthon tartani vészhelyzet esetére.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső