Koronavírus: egyre nagyobb a baj Pekingben

Már 137 új koronavírus-fertőzöttet találtak az új gócponthoz köthetően és már mintegy 30 lakónegyedet helyeztek vesztegzár alá.

Koronavírus: újabb kínai piac vált gócponttá - a részletekért kattintson ide!

A helyi egészségügyi bizottság szerdán azt közölte, hogy a kínai fővárosban 31 újabb embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, és még 6, tünetmentes fertőzöttet azonosítottak kedden. A múlt hét óta regisztrált új megbetegedések száma ezzel 137-re emelkedett. A kór terjedésének megfékezése érdekében Pekingben kedd estig már 29 lakónegyedet helyeztek vesztegzár alá és 4 kerületben rendeltek el készültséget. Ezen felül 276 élelmiszerpiacot fertőtlenítettek, 11 földalatti vagy félszuterén piacot pedig bezártak.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus fertőzöttek, koronavírus korlátozások, koronavírus gócpontos, koronavírus járványhelyzet
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Kína, koronavírus fertőzöttek, koronavírus korlátozások, koronavírus gócpontos, koronavírus járványhelyzet

Törölték a pekingi járatokat

A fenti intézkedések mellett Peking két nemzetközi repülőtere 1255 járatot, vagyis a menetrend szerint közlekedő utasszállító repülőgépek csaknem 70 százalékát törölte a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében. Az Air China és a China Southern Airlines ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a repülőjegyek teljes árát visszatérítik azoknak, akik Pekingbe vagy Pekingből utaztak volna. A nemzeti vasúttársaság szintén felajánlotta, hogy visszaváltja a Pekingbe vagy Pekingből közlekedő vonatokra váltott jegyeket mindazoknak, akik keddig foglaltak menetjegyet.

Az iskolákat is bezárták

A kínai fővárosban egyébként 72 óra alatt több mint 200 ezer, a járványgócként azonosított nagybani piaccal kapcsolatba került embert teszteltek és több mint 33 ezer vendéglátóhelyet fertőtlenítettek. A koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatot 3-asról 2-es szintre emelték. Ennek értelmében a nagyobb létszám befogadására alkalmas helyeknek, egyebek mellett könyvtáraknak, múzeumoknak, kiállítótermeknek és parkoknak kapacitásuk 30 százalékára kell csökkenteniük látogatóik számát. Szerdától ismét felfüggesztették a tanítást minden oktatási intézményben, Pekinget pedig csak olyanok hagyhatják el, akik rendelkeznek hét napnál nem régebbi, negatív vírusteszt-eredménnyel.

100 kilót hízott a karantén alatt egy 26 éves kínai férfi - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció