Koronavírus: Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák

Az ország minden részében újraindulnak a közlekedési vizsgák és utánképzések, miután hétfőtől Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A kormány hétvégén hozott döntésével összhangban, mától Budapesten is újraindulhatnak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldásának köszönhetően a Pest megyei vizsgák szervezése már múlt hét pénteken megkezdődhetett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus vizsgák, koronavírus közlekedés, koronavírus jogosítvány, koronavírus Budapest,
Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák. Fotó: Getty Images

Visszaállt a régi nyitvatartási rend

Koronavírus: ez változik mától Budapesten - kattintson a részletekért!

A gördülékeny folyamatok érdekében a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, valamint a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket. A közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta - a koronavírus elleni óvintézkedések szigorú betartatása mellett - már mintegy 3 ezer vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a vizsgaközpontnak le kellett mondania - ismertette Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Kötelező a maszk és a kesztyű

A társaság a továbbiakban is csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a koronavírus elleni védőfelszerelés - maszk és kesztyű - viselése.

Hiányzik az iskola a gyerekeknek, cuki leveleket írnak a tanítóknak - olvassa el őket társportálunkon, az nlc.hu-n!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: