Koronavírus: Budapesten is újraindulnak a közlekedési vizsgák

Az ország minden részében újraindulnak a közlekedési vizsgák és utánképzések, miután hétfőtől Budapesten is lehetővé válik a közlekedési vizsgák szervezése. Az egyes helyszíneken a jelentkezések függvényében hirdetik ki az első időpontokat - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A kormány hétvégén hozott döntésével összhangban, mától Budapesten is újraindulhatnak a márciusban felfüggesztett közlekedési vizsgák, utánképzések és pályaalkalmassági vizsgálatok. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések feloldásának köszönhetően a Pest megyei vizsgák szervezése már múlt hét pénteken megkezdődhetett.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus vizsgák, koronavírus közlekedés, koronavírus jogosítvány, koronavírus Budapest,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus vizsgák, koronavírus közlekedés, koronavírus jogosítvány, koronavírus Budapest,

Visszaállt a régi nyitvatartási rend

Koronavírus: ez változik mától Budapesten - kattintson a részletekért!

A gördülékeny folyamatok érdekében a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. minden ügyfélszolgálata az eredeti nyitvatartási rend szerint várja az autósiskolák részéről érkező vizsgajelentéseket, valamint a pályaalkalmassági vizsgálatra jelentkező ügyfeleket. A közlekedési vizsgáztatás egy héttel ezelőtti, vidéki újraindulása óta - a koronavírus elleni óvintézkedések szigorú betartatása mellett - már mintegy 3 ezer vizsgázó adhatott számot tudásáról. A vizsgák és vizsgálatok szervezésénél előnyt élveznek azon ügyfelek, akik korábban már rendelkeztek időponttal, de azt a vészhelyzeti korlátozások miatt a vizsgaközpontnak le kellett mondania - ismertette Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Kötelező a maszk és a kesztyű

A társaság a továbbiakban is csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni. A részvétel kötelező feltétele a koronavírus elleni védőfelszerelés - maszk és kesztyű - viselése.

Hiányzik az iskola a gyerekeknek, cuki leveleket írnak a tanítóknak - olvassa el őket társportálunkon, az nlc.hu-n!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső