Koronavírus: Bill Gates 5 millióval szállt be

Ahogy nő a bizonyított esetek száma a világon, úgy csatlakozik mind több milliárdos és multicég a koronavírus elleni harcba pénzbeli vagy tárgyi adományaival. Bár nem teljesen önzetlenül.

A Bill és Melinda Gates alapítvány 5 millió dollárt ajánlott fel állami és magánkézben lévő kínai szervezeteknek, hogy támogassák az országot az új koronavírus elleni harcban. Sőt, másik 5 millió dollárt az Afrikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak (ACDC) ajánlottak fel szűrésekre és válságmegelőző intézkedések bevezetésére - adta hírül az Aixos.com.

Mint írják, a befektetők és cégek főképp azért szállnak be a vírus elleni harcba pénzzel, mert tartanak tőle, hogy Kína gazdasági visszaesése megrendíti a teljes világgazdaságot. A CNN-nek nyilatkozó közgazdászok becslései szerint, a kínai gazdaság növekedését akár 2 százalékkal is visszavetheti a koronavírus-krízis az első negyedévben, ami körülbelül 62 milliárd dollárnyi veszteséget jelenthet.

Mti-fotó, koronavírus, Vuhan
Mti-fotó, koronavírus, Vuhan

Sorra csatlakoznak a multik

Ezek után nem csoda, ha az adakozók között láthatjuk Jack Ma, Kína leggazdagabb emberének, az Alibaba tulajdonosának nevét, aki alapítványain keresztül 14,4 millió dollárt ajánlott fel, s további 5,8 millió dollárt két olyan kínai kutatócsoportnak, akik a vakcina kifejlesztésén dolgoznak.

Emellett az általa tulajdonolt Alibaba 144 millió dolláros alapítványt hozott létre, hogy a vírus epicentrumának számító Vuhant és Hubej tartományt ellássák a szükséges orvosi eszközökkel. Sőt felajánlotta informatikai rendszerük mesterséges intelligenciájának kapacitását is a vakcina vagy a hatásos gyógyszer megtalálásához szükséges kutatásra. Egy másik kínai óriásvállalat, a Tencent 42,7 millió dollárnyi orvosi eszközt ajánlott fel Vuhannak, míg a Microsoft 142 ezerrel támogatja a harcot a Financial Times szerint. A híradások alapján a minnesota-i mezőgazdasági multi, a Cargill 284 ezer dollárt ajánlott fel a kínai vöröskeresztnek, míg a Boeing 250 ezer szájmaszkot az egészségügyi dolgozóknak.

Forrás: Aixos.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció