Koronavírus: applikációval segít a mentőszolgálat

A koronavírussal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról is tájékozódhatunk az Országos Mentőszolgálat applikációjának segítségével.

Koronavírus infógombbal és értesítésekkel bővült az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) ÉletMentő applikációja. A korábban kifejlesztett applikációban az egyik újítás a "Koronavírus információ gomb", amely közvetlenül átvezeti a felhasználókat a kormány hivatalos, koronavírussal kapcsolatos tájékoztató oldalára.

Applikáció, amely megmentheti az életünket Az ÉletMentő applikációról dr. Csató Gáborral, a szervezet főigazgatójával is beszélgettünk. Kattintson a részletekért!

A legfontosabb híreket is követhetjük

A másik újítás, hogy az applikáció a koronavírus-helyzettel kapcsolatos lényeges és aktuális információkról mostantól push értesítésekkel (felugró üzenetekkel) is tudja tájékoztatni használóit. Előnye, hogy a felhasználó akkor is megkapja ezeket a fontos üzeneteket, ha éppen nincs megnyitva telefonján az alkalmazás vagy épp nem használja telefonját. Az Országos Mentőszolgálat mindenkinek ajánlja az értesítések engedélyezését, hiszen így fontos üzenetek, figyelmeztetések juthatnak el a felhasználóhoz.

A mentőszolgálat applikációja hasznos funkciókkal bővült. Fotó: Getty Images
A mentőszolgálat applikációja hasznos funkciókkal bővült. Fotó: Getty Images

Az ÉletMentő applikáció januárban indult el a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében. Célja elsősorban az, hogy gyorsabbá és hatékonyabbá tegye a segélyhívást. Az alkalmazásban a felhasználó előre feltöltheti egészségügyi adatait, és ezek az adatok a segélyhíváskor azonnal megjelennek a diszpécser monitorján. Pontos helymeghatározó rendszere pedig abban segít, hogy akkor is gyorsan megtalálják a bajbajutottat, ha az például nem tud pontos címet mondani. Az applikációt eddig több mint 450 ezren töltötték le és csaknem 2500 segélyhívás érkezett ezen keresztül, amiből 680 tényleges ellátást igénylő eset volt.

Minden megtakarítását arra költötte, hogy benzint vegyen az ápolóknak: ezzel fejezi ki háláját a detroiti férfi azoknak, akik a koronavírus-járvány alatt a frontvonalon dolgoznak. A részletekről az nlc.hu cikkében olvashatunk!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés