Koronavírus: 30 ezer önkéntesen tesztelnék az oltást

Már júliusban elkezdődhet a koronavírus elleni védőoltás széles körű tesztelése Amerikában. A folyamatba a tervek szerint 30 ezer önkéntest vonnak majd be.

Megerősített információk szerint a Moderna nevű, amerikai biotechnológiai cég júliusban el is kezdené a koronavírus elleni vakcina tesztelését - írta meg a Portfólió a Reuters cikkére hivatkozva.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus elleni védőoltás, koronavírus vakcina, koronavírus oltás, koronavírus védőoltás, koronavírus oltóanyag,
Júliustól 30 ezer önkéntesen tesztelnék az oltást. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Akár évi 1 milliárd adag is készülhet

Biztató hírek a koronavírus-gyógyszerről - kattintson a részletekért!

Az allergológiai és fertőző betegségekkel foglalkozó országos intézet (NIAID) igazgatója, Anthony Fauci korábbi bejelentése szerint a klinikai vizsgálatok eddigi, előzetes adatai ígéretesnek tűnnek. A Moderna a tervek szerint évente 500 millió adagot tud majd gyártani az új típusú koronavírus elleni oltóanyag 100 mikrogrammos dózisából. 2021-től azonban akár az évi 1 milliárd adag legyártását is lehetségesnek tartják, amennyiben sikerül stratégiai együttműködést kötniük a Lonza elnevezésű svájci gyógyszergyártóval.

Maximális hatás, minimális kockázat

A cég tájékoztatása szerint azért a 100 mikrogrammos dózist tartják a legjobb választásnak, mert ezzel a koronavírus ellen adott immunválaszt maximalizáni, a vakcina mellékhatásait pedig minimalizálni lehet. A tesztelésben részt vevő önkéntesek is ezt a dózist kapják majd - fűzték hozzá. A kísérlet alanyait egy éven át figyelik majd.

Borzasztó állapotba került egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus-fertőzés miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Sok napsütésre készülhetünk, néhol kialakulhat zápor, zivatar. Élénk északias szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn erős kánikula várható, front nem érkezik. Többeknél felléphetnek alvásproblémák, napközben pedig gyakori lehet a fáradékonyság és a dekoncentráltság. A tűző nap kerülendő, fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata. Egyre többeknél emésztési problémák jelentkezhetnek, a puffadás lehet a leggyakoribb. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)