Koronavírus: 24 magyar áldozatnak nem volt alapbetegsége

A koronavírus-járvány hazai áldozatainak többsége valamilyen krónikus betegséggel is küzdött. Mindössze 24 olyan elhunytról tudnak, akinek nem volt ismert alapbetegsége - közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs szerdai tájékoztatóján.

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint Magyarországon nem regisztráltak 30 év alatti áldozatot, az igazolt koronavírus-fertőzöttek közül pedig mindössze 90-en voltak 20 évnél fiatalabbak. Az összes hazai fertőzött 45 százaléka a 65 év feletti korcsoportból került ki, a betegek több mint fele - 57 százaléka - nő. Jó hírnek nevezte azonban azt, hogy a gyógyultak száma immár 3-szorosa az aktív fertőzöttekének.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek, koronavírus halottak, koronavírus járványhelyzet, koronavírus operatív törzs
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőzöttek, koronavírus halottak, koronavírus járványhelyzet, koronavírus operatív törzs

5 megyében már nincs aktív fertőzött

Magyarországon 100 ezer főre 41 megbetegedés és 6 haláleset jut. A legtöbb aktív fertőzött - 377 - továbbra is Budapesten van, de Zala, Komárom-Esztergom, Pest és Fejér megyében is még 100 felett van az új típusú koronavírus-fertőzéssel küzdők száma. 5 megyében azonban már egyáltalán nincs aktív fertőzött - ismertette Müller Cecília. Megemlítette továbbá, hogy a járvány ideje alatt 93 importált, vagyis külföldről behurcolt esetet regisztráltak.

Lazulnak a beutazási szabályok

A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a koronavírus-helyzet javulása miatt már 8 ország állampolgárai léphetnek be korlátozás, tehát karanténkötelezettség nélkül Magyarországra. Erről Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa beszélt.

Az operatív törzs egyébként már 113. napja működik, és a veszélyhelyzet megszűnése után is folyamatosan figyeli majd a járványhelyzet alakulását - jegyezte meg Lakatos Tibor, az ügyeleti központ vezetője. A koronavírussal kapcsolatos napi tájékoztatók azonban megszűnnek, és holnaptól már a kormányinfó is a korábban megszokott rendben zajlik majd, immár újságírói jelenléttel - jelentette be Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

Végleg tönkretett egy budapesti csúcséttermet a koronavírus-járvány - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció