Koronavírus: újra látogatási tilalom van egy hazai kórházban

A járványügyi mutatókra hivatkozva, saját hatáskörben eljárva teljes látogatási tilalmat rendelt el a hatvani Albert Schweitzer Kórház. Ez alól csak ritka esetekben mentesít az intézmény, de minden esetben látogatási kérelmet kell benyújtani.

Július 21-étől visszavonásig teljes látogatási tilalmat rendelt el a hatvani Albert Schweitzer Kórház. A járványügyi helyzet miatt szükségesnek gondolt intézkedést az intézmény közösségi oldalán jelentették be – szúrta ki a Telex . A portál kérdésére a kórház telefonon is megerősítette a hírt. A látogatási tilalomtól egyedül kegyeleti okok miatt hajlandóak eltekinteni.

koronavírus, látogatási tilalom, Magyarország  kórház
A látogatási tilalomtól egyedül kegyeleti okok miatt hajlandóak eltekinteni. A kép illusztráció, forrása: Getty Images

A sürgősségire is vonatkozik a tilalom

Ahogy a szóban forgó Facebook-posztban olvasható, a tilalom a Sürgősségi Betegellátó Osztályra (SBO) érkező betegek hozzátartozóira, illetve kísérőire is vonatkozik. Néhány kivétel azért van: kiskorú gyermekkel, vajúdó kismamával, fogyatékkal élővel, illetve magatehetetlen személlyel természetesen bemehet valaki az osztályra.

Fontos tudni azonban, hogy kivételes esetekben is csak akkor engedélyezik a látogatást, ha előtte kérelmet nyújtanak be az érintettek a kórház központi e-mailcímére (korhaz@askhatvan.hu). Ezeket hétköznapokon munkaidőben, vagyis 07:30 és 16:00 között bírálják el.

Csomagot is lehet küldeni

„A betegeknek szánt csomagok leadására – a korábban kialakított rend szerint – a kórház külső portáin naponta van lehetőség a beteg nevének és szobaszámának pontos feltüntetésével” – hívta fel a figyelmet a kórház. Mint írták, a csomagokat hétfőtől szombatig délután 4 és fél 6 között lehet leadni, vasárnap pedig 13-tól 16 óráig.
Magyarországon év eleje óta elérhető a koronavírus elleni vakcina negyedik dózisa, így sok veszélyeztetett már január-februárban megkapta az úgynevezett második emlékeztető oltást. Ezek az emberek viszont mostanra meggyengült immunitással várják a hatodik hullámot, miközben az ötödik oltást egyelőre megtagadják az érdeklődőktől.

)
Olajág Otthonok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +16, +24 °C
Minimum: +6, +13 °C

Erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé lehet eső, zápor. Megerősödik a déli, délnyugati szél, a legmelegebb órákban 16, 24 fokot mérhetünk. Hétfőn kettősfronti hatás érvényesül. Gyakori lehet a migrén és a görcsös fejfájás is, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők állapota. Többen ismétlődő rosszullétektől szenvedhetnek, és az alvásproblémák is egyre gyakoribbak. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: