Koronavírus: Romániában kezd aggasztó lenni a helyzet

Több mint másfélszer annyi új koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak a múlt héten Romániában, mint egy héttel korábban, és hasonló ütemben emelkedett a kórházi ellátásra szoruló fertőzöttek száma is – derült ki a bukaresti egészségügyi minisztérium hétfőn közzétett heti összesítéséből.

Június 20-26. között 3974 koronavírus-fertőzést regisztráltak Romániában, 52 százalékkal többet, mint a június 13-19 közötti időszakban. Az előző héthez hasonlóan ezúttal is mintegy 70 ezer tesztet értékeltek ki: a fertőzöttség aránya viszont 3,8-ról 5,6 százalékra nőtt.

koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, koronavírus Románia
Romániában gyorsuló ütemben emelkednek a fertőzési számok. A fotó illusztráció, forrás: Getty Images

A kórházi kezelésre szoruló koronavírusos betegek száma egy hét alatt – csaknem 40 százalékkal – 638-ra emelkedett, az intenzív terápián ápolt súlyos eseteké pedig – 26 százalékkal – 58-ra.

Ami az oltási hajlandóságot illeti, a múlt héten néhány százalékponttal tovább csökkent. Mindössze 444-gyel emelkedett a beoltottak száma, a negyedik oltást 1079-en igényelték. A 19,3 milliós Romániában egyébként a beoltható – 5 év feletti – lakosság 44,9 százaléka vette fel a koronavírus elleni oltást.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: