Koronavírus: Pfizer helyett sóoldattal oltott a háziorvos

Több betegének is sóoldatot adott be koronavírus elleni védőoltást helyett az a jánoshalmi háziorvos, akit még márciusban tartóztatott le a rendőrség. Az ország több pontjáról is érkezhettek hozzá páciensek, akik oltás nélkül próbáltak védettségi igazolványhoz jutni.

Az érintett háziorvos, dr. J. Johanna nem titkoltan vírustagadó - állítja saját értesüléseire hivatkozva a Blikk. Ezzel együtt valószínűsíthetően nemcsak elvei vezérelték, hanem pénzszerzési szándék is. Eddig tizenhárom esetre derült fény a nyomozás során, amikor Pfizer-vakcina helyett sóoldatot adott azoknak a betegeknek, akik fizettek ezért. A páciensek hivatalos igazolást kaptak oltottságukról, így végül hozzájuthattak a védettségi igazolványhoz. A Blikk szerint nem csupán jánoshalmi páciensek érintettek az ügyben, az ország más pontjairól is érkeztek hamis oltásért ügyfelek a háziorvoshoz.

Pfizer-vakcina helyett sóoldatot adott az azért fizető pácienseinek egy jánoshalmi háziorvos. Fotó: illusztráció, Getty Images
Pfizer-vakcina helyett sóoldatot adott az azért fizető pácienseinek egy jánoshalmi háziorvos. Fotó: illusztráció, Getty Images

A rendőrség március elején adott ki közleményt, amelyben azt írták, védettségi igazolással való visszaéléssel és vesztegetés elfogadásával gyanúsítják a háziorvost és asszisztensét. A doktornő egy év alatt összesen mintegy 2700 oltást rögzített az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) adatbázisában. Jelenleg is folyik a nyomozás annak felderítésére, hogy ezek közül pontosan mennyi lehetett hamis oltás. A házkutatások során az orvos és asszisztense lakásán több mint hárommillió forintot, ezer eurót, ezen felül regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit foglaltak le az egyenruhások.

A Blikk úgy értesült, az asszisztens azóta részletes beismerő vallomást tett. Ebben elismerte, hogy tisztában volt a háziorvos törvénysértő tettével. Amennyiben az ügyben beigazolódik dr. J. Johanna bűnössége, többéves börtönbüntetés vár rá.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)