Koronavírus: váratlan fordulat Kínában

Múlt héten számos kínai városban szerveztek tömegtüntetést a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú kijárási korlátozásokkal szemben. Mostantól enyhítenek a "zéró-Covid" politikán.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) örömmel látja, hogy Kína enyhít a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú korlátozásokon – közölte a WHO veszélyhelyzeti igazgatója. Michael Ryan genfi sajtótájékoztatóján kiemelte: Kína "a valósághoz igazítja jelenlegi stratégiáját" annak érdekében, hogy felülvizsgálja a koronavírus-járványra adott válaszait.

Múlt héten számos kínai városban szerveztek tömegtüntetést a koronavírus-járvány miatt bevezetett szigorú kijárási korlátozásokkal szemben.  A WHO korábban "fenntarthatatlannak" nevezte Kína "zéró-Covid" stratégiáját, mert úgy vélte: a koronavírus rendkívül fertőző omikron változatának megjelenése miatt lehetetlen minden egyes fertőzés megakadályozása.

Alacsony az átoltottság

Michael Ryan szerint a Kínába külföldről importálható, mRNS-alapú védőoltások, mint a BioNTech-Pfizer és a Moderna vakcinája, "hatékony lehetőséget" kínálnak Pekingnek, hogy tovább növeljék az 1,4 milliárd lakosú ázsiai ország átoltottságát. Kína már régóta fejleszti saját, mRNS-alapú védőoltását, viszont eddig még nem engedélyezte a nyugati gyógyszeripari nagyvállalatok által kifejlesztett vakcinák kínai használatát. A döntés, hogy melyik vakcinát használják, "a független kormányok döntése kell, hogy legyen az alapján: melyik segíti leginkább a népességet" – fogalmazott Ryan.

Covid, Kína, oltás, átoltottság, Zéró Covid
Kínában enyhítettek a "zéró-Covid" politikán. Képünk illusztráció. Fotó: Getty Images

A legtöbb nyugati országhoz képest a kínai idős emberek átoltottsága viszonylag alacsony: a 80 év feletti kínai lakosok 66 százaléka kapott egy vakcinát, de csak 40 százalékuk kapta meg a második, emlékeztető oltást.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Vízben oldódó vitaminok (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: -3, +5 °C

A rövid napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan várható eső, zápor, hózápor, futó havas eső. Erős, helyenként viharos lesz az északnyugatira forduló szél, 4, 10 fokig melegszik a levegő. Csütörtökön gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Fokozódhatnak a görcsös panaszok, például az izom- és hasi görcsök és a görcsös fejfájás is, emellett növekszik a migrénhajlam. A szél miatt sokan ingerlékenynek, nyugtalannak érezhetik magukat, az alávásproblémák pedig várhatóan még napokig nem mérséklődnek. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: