Jó hír egy vérplazmával kezelt magyar fertőzöttről

Levették a lélegeztetőgépről a 75 éves férfit, akit április 15-e óta kezelnek a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján súlyos koronavírus-fertőzéssel.

Az idős, koronavírusos beteg a szérum beadásakor állapota miatt már több mint 10 napja lélegeztetőgépen volt, azonban a kezelést követő napokban meg tudták kezdeni fokozatos ébresztését, május 11-én pedig sikerült levenni a lélegeztetőgépről. A beteg állapota jelenleg stabil - közölte oldalán a Semmelweis Egyetem.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus kezelés, koronavírus vérplazma,
Sikeres volt a vérplazmakezelés. Fotó: Semmelweis Egyetem

Április végén kezdték meg a terápiát

"Készen kapják az ellenanyagot, ami elpusztítja a koronavírust" - a részletekért kattintson ide!

Mint írták, a 75 éves férfi április közepén jelentkezett a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályán, ahol súlyos, koronavírus okozta COVID-19 betegséget diagnosztizáltak nála. A több krónikus betegségben is szenvedő férfit másnap lélegeztetőgépre kellett helyezni. Állapotának súlyossága miatt - hozzátartozói beleegyezést követően - az új vérplazma-terápia alkalmazása mellett döntöttek az orvosok. A szérumot április 27-én kapta meg, és a beadást követő napokban hamarosan javultak a laboreredményei, valamint a klinikai és lélegeztetési paraméterei.

Ez a vérplazma-terápia lényege

Ahogy már korábban olvashatták a HáziPatika.com -on, a vérplazma-terápia lényege, hogy a koronavírus -fertőzésből felépült emberek vérében termelődött ellenanyagot használják fel a betegség leküzdésére. A Semmelweis Egyetem tájékoztatása szerint a szérumot a Testnevelési Egyetem tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője, dr. Lacza Zsombor által vezetett kutatócsoport fejlesztette ki a Semmelweis Egyetemmel és a Pécsi Tudományegyetem virológiai központjával együtt. A projektet az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta.

Annak érdekében, hogy még több szérumot állíthassanak elő és még több betegen segíthessenek, továbbra is várják a koronavíruson átesett, gyógyult páciensek jelentkezését. Elsősorban olyan 18 és 60 év közöttiek jelentkezésére számítanak, akik igazoltan gyógyultak, vagyis 5-6 hete nem észlelik magukon a tüneteket. Jelentkezni e-mailben , vagy a 06703638768-as telefonszámon lehet.

Már a felénél tart az országos vírustesztelés, eddig csak 2 pozitív esetet találtak - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +15, +20 °C
Minimum: +4, +11 °C

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan alakul ki zápor. Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél, 15, 20 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön újabb front, de még mindig hidegfronthoz hasonló hatás lesz tapasztalható. Görcsös fejfájás, izomgörcs léphet fel, sokan ingerlékenyek, nyugtalanok lehetnek. Az összetett légköri helyzet több panaszt is okozhat. Érdemes megnézni a meteogyógyász® alábbi napi tanácsait! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: