Egyre több áldozata van a csonttörő láznak

Már 144 ember halt bele a súlyosabb, vérzéses dengue-lázba (vagy csonttörő lázba) Hondurasban - közölte Roberto Cosenza, az egészségügyi miniszterhelyettes. Idén már több mint 81 ezer dengue-lázas esetet jegyeztek fel Hondurasban.

Az idén mintegy 81 ezren betegedtek meg Hondurasban. Ez azt jelenti, hogy a jelenlegi a közép-amerikai ország eddigi legsúlyosabb dengue-láz járványa. Bár több mint 64 ezer beteg esetében csak az úgynevezett hagyományos dengue-lázról van szó, amely nem halálos, egyre gyakoribb a halálos áldozatokat követelő vérzéses dengue-láz is.

csonttörő láz, dengue-láz, egyiptomi csípőszúnyog, járvány, fertőző betegség, halálesetek
csonttörő láz, dengue-láz, egyiptomi csípőszúnyog, járvány, fertőző betegség, halálesetek

Mi az a dengue-láz?

10-ből 7 embert veszélyeztet a dengue-fertőzés - részletek itt!

A dengue-láz kórokozóját az egyiptomi csípőszúnyog terjeszti. A betegség főként a szubtrópusi és trópusi régiókban, főleg Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában fordul elő. A kór magas lázzal, ízületi fájdalmakkal és hányással jár, szövődményei pedig szélsőséges esetekben akár halálosak is lehetnek. A hondurasi hatóságok július óta országos riasztást tartanak érvényben a betegséggel szemben, valamint különböző intézkedéseket hoztak a dengue-láz terjedése megakadályozásáért, például lakásokat fertőtlenítettek, illetve kiképezték a kórházi személyzetet.

A napokban két esetben is megerősítették a laboratóriumi eredmények a dengue-láz tényét. A hatóságok további 38 ember halálának az okait vizsgálják, akik a dengue-lázhoz hasonló tüneteket mutattak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő