COVID-túlélő: májusban kapta el, még nem gyógyult meg

Manapság egyre több történet lát napvilágot, amelyben hosszú, akár fél évnél is tovább tartó felépülésről számolnak be a koronavírus-fertőzés túlélői. Ezúttal egy olyan magyar nő történetét ismerhetjük meg, aki még az első hullámban betegedett meg, de a mai napig nem gyógyult meg teljesen.

Rendszeres gyógytornával és immunerősítőkkel küzd a teljes felépülésért a magyar ápolónő, aki a koronavírus-fertőzés miatt 68 napig volt mélyaltatásban - írta meg a kemma.hu. A portál beszámolója szerint Hajnalka legnagyobb vágya, hogy végre visszatérhessen munkahelyére, a tatai kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályára.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,

105 napot töltött az intenzív osztályon

A nő még a koronavírus-járvány első hulláma során, májusban betegedett meg. Kálváriája lázzal kezdődött, ám rövid időn belül már lélegeztetésre volt szüksége. A beteg összesen 105 napig volt az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet intenzív osztályán, ebből 68 napot mélyaltatásban töltött és 42 napig csak az úgynevezett műtüdő-kezelés segítségével tudott lélegezni. Hajnalkát végül októberben hazaengedték a kórházból, a teljes felépülés és a munkába való visszatérés azonban azóta is várat magára.

Nehezére esik a mozgás

Koronavírus: ezért óriási baj a brit mutáns elterjedése - kattintson!

A nő a mai napig rendszeresen jár gyógy­tornára, és otthon is naponta elvégzi a szükséges gyakorlatokat, a mozgás, a fogás és a járás viszont még mindig nehezére esik. A 105 napos fekvés következtében ugyanis jelentősen leépültek az izmai, és csak mostanában kezdett némi javulást érezni ezen a téren. Egyébként havonta jár kontrollra a Korányiba, valamint folyamatosan egyeztet háziorvosával is. Jelenleg immunrendszerének megerősítését tűzte ki legfőbb célként, hiszen - mint mondta - még sem a tüdeje, sem a veséje nem működik megfelelően.

A nő azt is elárulta, hogy Magyarországon ő az első olyan koronavírusos beteg, aki ilyen hosszú időt - több mint 2 hónapot - töltött mélyaltatásban. Azzal kapcsolatban, hogy Hajnalka mikorra épülhet fel teljesen, még az orvosok sem tudnak biztosat mondani.

Koronavírus: kiderült, kik utasítják el az oltást - olvassa el erről szóló cikkünket!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció