Biztató hírek a koronavírus-gyógyszerről

Az Európai Unió továbbra is vizsgálja a remdesivir nevű gyógyszer koronavírus-fertőzés elleni hatékonyságát. A szerrel kapcsolatban újabb jó hír érkezett.

Komoly javulást eredményezett a remdesivir a koronavírussal fertőzött makákók állapotában - írta meg a 24.hu a Reuters cikkére hivatkozva.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus gyógyszer, koronavírus kezelés, koronavírus gyógymód, koronavírus tüdő
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus gyógyszer, koronavírus kezelés, koronavírus gyógymód, koronavírus tüdő

Így védi a tüdőt a gyógyszer

A Nature tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint a klinikai vizsgálatba 12 majmot vontak be. Közülük 6-nak adtak remdesivirt az új típusú koronavírus okoza COVID-19 nevű betegség kezdeti stádiumában. Az állatok nem mutattak légúti betegségre utaló tüneteket, ráadásul kevésbé károsodott a tüdejük, mint azoknak a makákóknak, amelyeknek nem adtak a gyógyszerből. A szakértők azt is megállapították, hogy a kezelést kapott majmoknál a vírusterhelés is alacsonyabb volt, ez pedig arra utal, hogy a remdesivir hatására a patogén kevésbé tudott szaporodni az állatok szervezetében.

Ígéretesnek tűnik a szer

Koronavírus: gyógyszerhiány nehezítheti a kezelést - a részletekért kattintson ide!

A legfrissebb eredmények tehát arra utalnak, hogy a koronavírus-fertőzés korai szakaszában megkezdett remdesivir-kezelés hatékonyan megakadályozhatja, hogy atüdőgyulladáskiterjedjen, a betegek pedig súlyos állapotba kerüljenek. Így jelenleg ez a legígéretesebbnek tűnő gyógyszer a COVID-19 leküzdésére. A készítményt egyébként már több ország kórházai használhatják a súlyos állapotban lévő betegeknél. A tapasztalatok szerint a remdesivirrel akár 4 hónappal is lerövidíthető a szükséges kórházi kezelés hossza.

Borzasztó állapotba került egy 20 éves nő tüdeje a koronavírus-fertőzés miatt - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: