Betegségek, amelyektől az oltások védenek - infografika

Vakcináció révén számos fertőző betegséggel szemben védelmet szerezhetünk, ezáltal az oltások fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzés területén. Számos gyermekbetegség a vakcinációs programok eredményeképpen a mai gyermekeket már nem veszélyezteti.

Immunrendszerünk nemcsak arra képes, hogy legyőzze a fertőzéseket, de a megnyert küzdelem révén akár tartós védettséget is kialakíthat azokkal szemben. Így amikor legközelebb érintkezünk az adott kórokozóval, már nem betegszünk meg, vagy legalább enyhébb tünetekkel átvészeljük a fertőzést. A védőoltásokkal mesterségesen alakíthatunk ki immunitást a fertőzésekkel szemben, anélkül, hogy a betegséget át kellene vészelnünk. Napjainkra többféle fertőző betegség megelőzése lehetségessé vált így, mi több, korábban súlyos járványokat kiváltó kórokozókat is sikerült visszaszorítani.

védőoltások, vakcináció, infografika, immunizáció

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső