Betegségek, amelyektől az oltások védenek - infografika

Vakcináció révén számos fertőző betegséggel szemben védelmet szerezhetünk, ezáltal az oltások fontos szerepet játszanak az egészségmegőrzés területén. Számos gyermekbetegség a vakcinációs programok eredményeképpen a mai gyermekeket már nem veszélyezteti.

Immunrendszerünk nemcsak arra képes, hogy legyőzze a fertőzéseket, de a megnyert küzdelem révén akár tartós védettséget is kialakíthat azokkal szemben. Így amikor legközelebb érintkezünk az adott kórokozóval, már nem betegszünk meg, vagy legalább enyhébb tünetekkel átvészeljük a fertőzést. A védőoltásokkal mesterségesen alakíthatunk ki immunitást a fertőzésekkel szemben, anélkül, hogy a betegséget át kellene vészelnünk. Napjainkra többféle fertőző betegség megelőzése lehetségessé vált így, mi több, korábban súlyos járványokat kiváltó kórokozókat is sikerült visszaszorítani.

védőoltások, vakcináció, infografika, immunizáció
)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: