A pápa is támogatja a koronavírus elleni küzdelmet

Nem csak imával, de anyagiakkal is támogatja a koronavírus elleni harcot Ferenc pápa. Rajta kívül divatházak és labdarúgó klubok is adományoztak a járvány visszaszorításáért.

Több millió dollárt adományoztak olasz cégek, köztük neves divatházak és futballklubok az Olaszországot sújtó koronavírus-járvány feltartóztatására. Ferenc pápa is támogatta a járvány elleni küzdelmet.

Koronavírus: már Európa a járvány központja A koronavírus-járvány epicentruma Európába tolódott - mondta Mike Pence amerikai alelnök. Kiemelte ugyanakkor, hogy várhatóan az Egyesült Államokban is ezrek fognak megbetegedni a kórtól. Kattintson a részletekért!

Ruhamárkák és futballklubok is támogatják a harcot

A Bennetton-család, amely vagyonát a ruhaiparban alapozta meg, de ma már repülőtereket és autópályákat is működtet, hárommillió eurót ajánlott fel. Giorgio Armani olasz divattervező 1,25 millió eurót (346 millió forint) adományozott négy olasz kórháznak és az olasz polgári védelemnek a koronavírus elleni harc segítésére. Az adományt három milánói és egy római kórháznak juttatják el, valamint az olasz polgári védelmi ügynökségnek.

Marco Bizzari, a Gucci cég vezérigazgatója személyesen százezer eurót ajánlott fel, a Dolce & Gabbana és a Bulgari cégek nem hozták nyilvánosságra az összeget, de bejelentették, hogy a koronavírus kutatására adományoznak jelentős összeget. Chiara Ferragni divatblogger és férje százezer eurót ajánlott fel és elindított egy négymillió eurós adománygyűjtő kampányt a milánói San Raffaele kórház megsegítésre. Három nap alatt 3,7 millió eurót gyűjtöttek össze.

Anyagiakkal is támogatja a koronavírus elleni harcot Ferenc pápa. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani
Anyagiakkal is támogatja a koronavírus elleni harcot Ferenc pápa. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Riccardo Antimiani

A koronavírus-járvány leginkább az északi Lombardiát sújtja, a kórházak intenzív osztályai megteltek a súlyosan fertőzött betegekkel. Az AC Milan futballklub 250 ezer euróval támogatja a mentőszolgálatok munkáját, játékosai és igazgatói egy napnyi fizetésüket ajánlották fel a járvány feltartóztatására tett erőfeszítések finanszírozására.

Az Inter futballklub és kínai tulajdonosa, a Sunning International 300 ezer eurót adományoz orvosi maszkok és az egészségügyi ellátáshoz szükséges eszközök vásárlására a polgári védelemnek. Ferenc pápa százezer eurót adományozott a katolikus Caritas olaszországi ágának, amely a szegényeket és az hajléktalanokat segíti a járványban. A legutóbbi adatok szerint már ezer fölé emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) halálos áldozatainak száma Olaszországban, a legtöbb diagnosztizált fertőzöttet továbbra is Lombardia tartományban regisztrálták.

Kínai orvosok is elutaztak Olaszországba, hogy segítsenek a koronavírus elleni küzdelemben. További részleteket erről az nlc.hu cikkében olvashatunk.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció